Altın yükselmeye devam edecek mi uzmanlar açıkladı. Yellen atanmadan konuştu altın fırladı yarın resmen atanacak

Altın yükselmeye devam edecek mi uzmanlar açıkladı. Yellen atanmadan konuştu altın fırladı yarın resmen atanacak
ABD Başkanı seçilen Joe Biden’ın Hazine Bakanı olarak seçtiği Janet Yellen Senato’da bir konuşma gerçekleştirdi. Yellen’in konuşması sonrası altın fiyatlarında ani bir yükseliş gözlemlenirken uzmanlar resmi atamanın gerçekleşmesi ile altın fiyatlarının daha da yükselebileceğini ifade etti.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden Hazine Bakanı olarak Fed eski Başkanı Janet Yellen’i seçti. Yellen Senato konuşmasında ise şu ifadeleri kullandı:

DÜŞÜK SEVİYELERDEKİ FAİZ ORANLARI
Ne Başkan ne de ben, ülkenin borç yükünü değerlendirmeden bu destek paketini önerdik. Ancak şimdi tarihi düşük seviyelerdeki faiz oranlarıyla yapabileceğimiz en akıllıca şey büyük oynamak.

“İLK GÖREVİMİZ İNSANLARI GÜVENDE TUTMAK”
Amerikalıların bu salgının son aylarına kadar dayanmalarına yardımcı olmak, insanlar işlerine geri dönerken onları güvende tutmak. Bu bizim ilk görevimiz.

“DAHA FAZLA İNSAN İÇİN DAHA FAZLA REFAH”
Ekonomimizi, daha fazla insan için daha fazla refah yaratacak ve Amerikalı işçilerin giderek daha rekabetçi hale gelen küresel ekonomide rekabet edebilmelerini sağlayacak şekilde yeniden inşa etmeliyiz.

“İYİ İŞLER İLE İYİ ÜCRETLER”
Hazine Bakanı olarak onaylanırsam kentlerde ve kırsal bölgelerde yaşayan Amerikan işçilerinin ihtiyaçlarına ve iyi işler ile iyi ücretler sunan rekabetçi bir ekonomiye sahip olmaya odaklanacağım.

“İKİNCİ DESTEK PAKETİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Zaman içinde ikinci destek paketi için çalışmaya odaklanacağım. Bu karanlık zamanları atlatmamız gerektiğini düşünüyorum.

“DÜŞÜK FAİZ ORANLARI DEVAM EDECEKTİR”
Düşük faiz oranlarının uzun bir süre daha devam edecektir. Odak noktamız ekonomiyi tekrar ayağa kaldırmak olacak.

KRİPTO PARALARLA İLGİLİ UYARDI
Kripto paralar terörün finansmanı ve kara para aklama açısından endişe kaynağıdır.

ALTININ ONSU 1.858 TL’YE FIRLADI
Yellen’in açıklamalarından sonra ise altının ons fiyatı 1.858 dolar seviyelerine fırlarken an itibariyle Gram Altın 444, Çeyrek Altın 728, Yarım Altın 1.456, Cumhuriyet Altını ise 2.904 TL seviyelerinden işlem görüyor.  Gram altın gün içinde 439 TL seviyelerinden 445 TL seviyelerine kadar fırladı.

TÖREN SONRASI FİYATLAR YÜKSELEBİLİR
Uzmanlar Amerika’da gerçekleştirilecek başkanlık devir teslim töreni sonrası ve Yellen’in resmen atanmasıyla altın fiyatlarının yükselebileceğini belirtirken 2021 içinde 2 bin dolar seviyesinin hedeflenme olasılığının halen güçlü olduğunu belirtiyor. Uzmanlar ayrıca kritik eşiğin 1900 seviyesi olduğunu belirtiyor.