Karın şişliği sandı. 5 kiloluk kitle çıktı

Karın şişliği sandı. 5 kiloluk kitle çıktı
Karnındaki şişliğin inmemesi üzerine hastaneye başvuran genç kızın karnındaki 5 kiloluk kitle, doktorlar tarafından ameliyatla alındı.

Amasya’da yaşayan 22 yaşındaki G.D., karnındaki ağrıyla oluşan şişliği fark edip, bu belirtiyi üşütmesine bağladı.

İHA''nın haberine göre; Genç kız, bir süre düzenli spor yapmasına rağmen şişliğin inmemesi üzerine durumu ailesiyle paylaştı.

KARNINDAN 5 KİLOLUK KİTLE ÇIKARILDI

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran G.D.’nin yapılan tetkik ve tahlillerinde karnında büyük bir kitle olduğu belirlendi. İki saat süren ameliyatla hastanın karnındaki yaklaşık 5 kiloluk kitle alındı.

"7 AYLIK GEBELİK GİBİYDİ"

Ekibiyle birlikte operasyonu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Osman Fadıl Kara, "Hastamızda geldiğinde kaburga altına kadar büyüyen 7 aylık gebelik gibi görünen bir kitle olduğunu fark ettik. Operasyonda karnı açtığımızda yaklaşık 5 kiloluk bir kitle olduğunu görüp çıkardık. Şu an hastamızın durumu iyi." diye konuştu.

"KADINLAR 6 AY YA DA YILDA BİR KEZ GENEL CHECK-UP YAPTIRMALI"

Yumurtalık ya da rahimde oluşan kitlelerin geç fark edilmelerinin hayati riskler oluşturduğunu ve daha önce benzer şikayetlerle gelen hastalarının bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Kara, "Genç kızlarımızın ve bütün hanımefendilerin 6 ay ya da yılda bir kez kadın doğum uzmanına gidip genel bir check-up yaptırmalarını öneriyoruz." şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler