Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 aylıkken doğan bebek taburcu oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 aylıkken doğan bebek taburcu oldu
Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota Hastanesi’nde, 21’inci haftada dünyaya gelen ve yaşamaz denilen bebek, 6 ay sonra hastaneden taburcu edildi. Hastanenin Neonatolog Doktoru Stacy Kern, "Bu kadar erken doğan bir bebeğin hayatta kalması inanılmaz derecede nadirdir." diye konuştu.

Herkes bu mucize bebeği konuşuyor

DHA'da yer alan habere göre, ABD’de bir hastanede gerçekleşen doğum herkesin gündemine oturdu. Yaşamasının güç olduğu belirtilen 21 haftalık bebek, 6 ay sonra hastaneden taburcu edildi.

Elizabeth Hutchinson Haziran’da beklenmedik bir gelişmeyle doğuma alındı ve bebeği 21’inci haftada 500 gramdan daha zayıf doğdu.

"DÜNYADAKİ İLK BEBEKLERDEN"

Çocuk Minnesota Hastanesi’ndeki doktorlar tarafından yaşama şansının olmadığı belirtilen bebek için Neonatolog Doktoru Stacy Kern, "Çok hastaydı ve tedavisini gerçekleştirdiğim en küçük bebekti. Tıp literatüründeki verilere dayanarak, dünyadaki en erken doğumdan kurtulan bebeklerden biri olduğunu biliyoruz. Bu kadar erken doğan bir bebeğin hayatta kalması inanılmaz derecede nadirdir." diye konuştu.

TEDAVİ BOYUNDA YANINDA OLDULAR

Bebeklerine Richard ismini koyan Elizabeth-Rick Hutchinson çifti, bebekleri için, ona destek vermek amacıyla tedavisi boyunca her gün hastaneye gittiklerini söyledi. Richard 6 ayın sonunda 4 Aralık'ta eve dönecek kadar sağlıklı duruma geldi.

"MİNNETTARIM"

Elizabeth Hutchinson, "Sadece minnettarım çünkü hayatta kalma şansı yüksek olmayan küçük bir mucizem var ve şimdi o burada" dedi.

Bebekte uzun vadede sağlık sorunları olup olmayacağı belirsizliğini korurken Richard'ın tıbbi harcamaları için para toplanmasına yardımcı olmak amacıyla bir bağış sayfası oluşturuldu.