NTV'de yer alan habere göre korona virüs aşısı ile ilgili çalışmalar, piyasaları yakından ilgilendirmeye devam ediyor.ABD Merkez Bankası (Fed) Boston Başkanı Eric Rosengren, Pfizer Inc. deneysel aşısının, Covid-19'u önlemede yüzde 90'dan çok etkili olduğunun açıklanmasına karşın, önümüzdeki altı aylık dönemin "oldukça istikrarsız" olacağı uyarısı yaptı.

"İLK VERİLERİN BEKLENENDEN YÜKSEK OLMASI GÜZEL"

Korona virüs aşısında elde edilen ilk verilerin, beklenenin de üstünde olmasının iyi olduğunu belirtenRosengren, tüm bu gelişmelere karşınaşının en geniş şekilde dağıtımının çok zor alacağı ve hala gönüllü olarak kaç kişinin aşılanmak isteyeceği gibi konuların belirsizolduğunu belirtti.

6 AY DAHA DALGALI SEYRETMEYE DEVAM EDECEK

Yine de, aşının dağıtımı ilerledikçe önümüzdeki altı ayın "oldukça dalgalı olmaya devam edeceğine" inandığını vurgulayan Rosengren, ABD’de yeni destek paketinin Kongre’de onaylanıp uygulanmaya başlayacağı zamanın da hala belirsiz kaldığına dikkat çekti.

Kaynak: NTV