Amiraller gözaltısı TESUD'a sıçradı

Amiraller gözaltısı TESUD'a sıçradı
104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin soruşturmada, 14 şüphelinin tamamının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın evinde arama yapıldığı ve kendisine ait telefon ve bilgisayar gibi dijitallere el konulduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin soruşturmasında, 14 şüphelinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından açıklamada adı geçen emekli amirallerin evlerine sabah gelen polis arama yapacaklarına ilişkin tebligatı gösterdi.

TESUD BAŞKANI’NIN EVİNDE ARAMA YAPILDI

Odatv''de yer alan habere göre; Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın evinde arama yapıldı ve kendisine ait telefon ve bilgisayar gibi dijitallere el konulduğu öğrenildi. Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’a 22 Nisan''da ifade vermek üzere çağrı yapıldığı bildirildi. 

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Milli Savunma Bakanlığı''nın (MSB), "104 amiralin bildirisini kınadılar" açıklamasını reddederek, "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" açıklamasını yapmıştı.

TESUD, MSB''nin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti" şeklindeki açıklamayı reddetmişti. MSB''nin açıklamasını reddeden TESUD''dan, "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" açıklaması yapılmıştı. 

"HENÜZ TEBLİGAT İŞLEMİ GERÇEKLEŞMEDİ"

Evinde arama yapılan eski Sahil Güvenlik Komutanı Alper Tezeren ile eski Deniz Harp Akademileri Komutanı Metin Açımuz’un avukatı Hüseyin Ersöz, “Gelen polis, arama yapılacağını ve tebligat sonrasında gideceklerini söylemiş” ifadesini kullandı.

14 emekli amirale yönelik soruşturmayı hatırlatıp “Geçmişte gözaltına alınıp serbest bırakılıp delil bulunamamışken, delil elde etmeye yönelik arama faaliyeti” sözleriyle durumu anlatan Avukat Ersöz, “Gözaltı işlemi olmayabilir yaşları itibariyle, ifadeye çağrılabilirler. Henüz tebligat işlemi gerçekleşmedi” dedi.

"14 KİŞİ İLE KALMAYACAĞI BELLİYDİ"

Emekli amirallere yönelik ilk sabah operasyonunda müvekkilleri gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan avukat Şule Nazlıoğlu Erol, ikinci sabah operasyonuna ilişkin “Bunun tabii ki devam edeceği belliydi, sadece 14 kişi ile kalmayacağı belliydi” diyen Avukat Erol, “Gözaltına alınanlar, duyurunun altında ismi buluna amiraller… Gözaltı bekliyorum, ev araması olduğuna göre gözaltı kararı da vardır” diye konuştu.

 

İlgili Haberler