İşçilerine gramla zam veren Migros’un patronu dev kar açıkladı

İşçilerine gramla zam veren Migros’un patronu dev kar açıkladı
Anadolu Efes, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 2021 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı.Geçen yıl 39,3 gelir elde edildiği açıklanırken,net karın ise 1,1 Milyar TL olduğu açıklandı.Anadolu Grup'un sahip olduğu Migros,geçtiğimiz haftalarda eylemlere sahne olmuştu. Beykoz'da Tuncay Özilhan'ın evinin önünde işçiler eylem yapmış, gözaltına alınan işçilerden Gülabi Aksu'nun gözyaşları haber olmuştu.

Anadolu Grup'tan kar açıklaması

Anadolu Efes’ten gelir ve kar açıklaması. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nu yapılan açıklamada, yıl sonu finansal sonuçlar belirtildi. Açıklamaya göre şirket 2021’de 39,3 Milyar TL gelir elde etti,net kar ise 1,1 milyar TL olarak açıklandı.

Dev kar açıklayan Efes bünyesindeki Migros, iki hafta süren eylemlere sahne olmuştu. İşçiler Anadolu Efes’in patronu olan Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylem yapmıştı. O eylemin sembolü ise polislerce gözaltına alınan Gülabi Aksu olmuş, polis otobüsünde gözyaşı dökmüştü. Bu olayın ardından Gülabi abi olarak tanınan işçi çıkarıldığı işe geri çağırılmıştı.

KAP’A AÇIKLAMA GÖNDERİLDİ

Açıklamaya göre; 2021 yılında Anadolu Efes konsolide satış hacmi bir önceki senenin aynı dönemine göre yıllık yüzde 12,2 artış ile 116,1 hektolitreye (mhl) seviyesine ulaşırken gelirler yüzde 46,9 oranında artış göstererek yaklaşık 39,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Şirketin 2021''de FAVÖK (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kar) rakamı 7,0 milyar TL''ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise yüzde 17,9 oranında gerçekleşti. 2021 yılında geçen yıla göre yüzde 31,1 oranında artış gösteren konsolide net kar 1,1 milyar TL seviyesine ulaştı.

Şirketin Rusya''da hacim artışı devam etti. Ukrayna’da satış hacimlerinde daralma kaydedilirken, Kazakistan, Moldova ve Gürcistan gibi BDT ülkelerindeki satış hacimleri hem son çeyrekte çift haneli artış kaydetti.

Böylece Anadolu Efes’in uluslararası bira operasyonları satış hacmi 2021 yılının tamamında yıllık bazda yüzde 4,6 oranında artış göstererek 33,0 mhl seviyesinde gerçekleşti. Şirketin serbest nakit akımı ise 4,3 milyar TL olarak gerçekleşti.

İlgili Haberler