Anadolu Fest ertelenmişti, tamamen iptal edildi

Anadolu Fest ertelenmişti, tamamen iptal edildi
Eskişehir’de 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanırken güvenlik bahanesiyle durdurulan Anadolu Fest'in ertelenmek yerine tamamen iptal edildiği duyuruldu.

Eskişehir''de düzenlenmesi planlanan Anadolu Fest, ''alkol alınıyor, kızlı erkekli kalınıyor'' diyerek hedef göstermesiyle valilik tarafından yasaklanmıştı.

Festival valilik tarafından durdurulunca Haziran ayına ertelenmesi için gerekli girişimler yapılmıştı.

Festival, hukuki çabaların sonuçsuz kalmasıyla tamamen iptal edildi.

Bugün festivalin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili Müzikseverler, Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ile sizleri bir araya getirmek için çalışmış ve 12-15 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de Anadolu Fest’i düzenlemek için gerekli tüm resmî süreçleri tamamlamıştık.

Bildiğiniz üzere Festivalimiz 9 Mayıs tarihinde güvenlik gerekçesi ile valilik tarafından durdurulmuştu. Bunun üzerine festivalimizi 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmek üzere yeniden harekete geçtik.

Geldiğimiz noktada üzülerek dialog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız.

Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz. Güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle."

İlgili Haberler