Andican: Kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz

Andican: Kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz
İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, MHP’nin ‘ceza indirimi’ şeklinde sunduğu af teklifinin genel affa dönüşebileceğini belirtti. Andican, yerel seçimde ittifaka gitmeyeceklerini söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, Meclis’te yeni dönemin açılışı öncesinde açıklamalar yaptı. Habertürk canlı yayınında konuşan Andican,  MHP’nin TBMM’ye sunduğu af teklifindeki bazı maddelerin Anayasa Mahkemesi’nden dönerek bir genel affa dönüşeceği uyarısında bulundu.

MHP’nin af teklifinin ‘Rahşan affı’na bezediğinin altını çizen Andican, “ Şimdi kadınlara karşı yapılan ya da cinsel suçları affetmeyeceksiniz, ama öbür tarafta erkeklere karşı yapılan suçlara ceza indirimi yapacaksınız. Anayasa Mahkemesi bunlara bakmaz, Anayasa Mahkemesi işin temeline bakar. O da şudur: Eşitlik ilkesine aykırı mıdır, değil midir? Burada MHP’nin getirdiği teklif, kendileri bunu bir ceza indirimi olarak getiriyor olsalar da istisnaları nedeniyle, Anayasa Mahkemesi tarafından bu maddeler iptal edilecek, sonuçta bu olay bir genel affa dönüşecek.  Biz buna karşıyız. Yasanın dilinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmeyecek şekilde yazılması gerekir.” dedi.

“KENDİ ADAYLARIMIZ İLE SEÇİME GİRECEĞİZ”

Yerel seçimede, 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bir ittifakın söz konusu olmadığını belirten Andican,  “Aday bazında daima ittifaklar olur. Genel seçimlerde ittifak için yasal zorunluluk getiriyor. Ancak yerel seçimde böyle bir zorunluluk yok.  Bizim parti olarak geldiğimiz nokta, belki belli bölgelerde seçmen tabanında ve sandıkta bir arada durma ve iş birliği söz konusu olabilir. Onun dışında kendi adaylarımızla seçime gireceğiz.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanı Andican, ayrıca yerel seçimlerde belli bölgelerden birinci parti olarak çıkmayı beklediklerini de sözlerine ekledi.