Otomobillerde kullanılan bu Android özelliğin fişi çekildi

Otomobillerde kullanılan bu Android özelliğin fişi çekildi
Google, araç içi navigasyonunda Android olmayan araçlar için Android Auto for phone screens adında faydalı bir uygulama sunuyordu. Bu uygulamanın artık kullanılamayacağı ortaya çıktı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Araç içi navigasyon sisteminde Android Auto olmayan araç sahipleri, telefonunun ekranını Android Auto arayüzüne çeviren uygulama ile basit bir çözüme sahip oluyordu. Play Store’daki istatistiğe göre bu çözümü sağlayan Android Auto for phone screens uygulaması 5 milyondan fazla kez indirilmişti. Google’ın bazı kullanıcılara gönderdiği bildirim, uygulamanın yakında kullanılamaz hale geleceğini haber veriyor.

Bu bildirim, Android 10 yüklü Huawei P30 Lite kullanan bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Paylaşımla birlikte diğer kullanıcılar da bu bildirimi aldığını söyleyince durum anlaşıldı. Görünüşe göre Google, Android desteklemeyen araçlara çözüm olan uygulamayı kaldırıyor.

Bu uygulamanın kaldırılacağına dair söylentiler zaten uzun süredir aramızdaydı. Android 12 ile pek stabil çalışmayan uygulamada bir şeylerin bozuk olduğu belliydi. Google sadece ağzındaki baklayı çıkarmış oldu ve milyonlarca kullanıcı, Android destekli bir araba almak zorunda kalacak. Elbette sadece araç içi navigasyonu değiştirmek de çözüm olabilir. Ancak bu da her araç ile uyum sağlayamıyor ve fabrika çıkışlı navigasyon kadar iyi olamıyor.