Android'de Google Play Store ipuçları. İşte detaylar...

Android'de Google Play Store ipuçları. İşte detaylar...
Android kullanıcıları için Google Play Store farklı fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu ipuçlarını uygulayarak Play Store'dan tam verim almanız mümkün. İşte o ipuçları...

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre; Andorid kullanıcılarının en çok kullandığı uygulamalardan biri olan Google Play Store, rutinin dışında pek çok özelliğe sahip. Bu ipuçları sayesinde uygulamayı daha yararlı bir şekilde kullanmanız mümkün hale geliyor.

FAVORİ UYGULAMALARINIZI İSTEK LİSTESİNE EKLEYİN

Google Play, bir gün satın almak isteyeceğiniz ya da kullanmak isteyeceğiniz uygulamayı ya da filmi, istek listesine eklemenize yardımcı olur. Bu sayede istek listenizdeki uygulamaları, filmleri ya da kitapları takip edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekilde:

- İlk olarak Google Play Store’u açın.

- Ardından eklemek istediğiniz uygulamanın, filmin ya da kitabın sayfasını açın.

- Son olarak sağ üstte yer alan + işaretine tıklayın.

GOOGLE PLAY’E EBEVEYN KİLİDİ KOYUN

- Çocuğunuzun Play Store’dan uygunsuz ve zararlı uygulamalar indirmesini istemiyorsanız bu ipucu oldukça kullanışlı. Bu ipucu sayesinde Android cihazınızın kötüye kullanılmasını önleyebilirsiniz. Özellikle vahşet ve şiddet içeren uygulamalardan çocuğunuzu korumak için bu ipucu faydalı olacak. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekilde:

- Google Play Store’u açın.

- Daha sonra sağ üst köşedeki profil resmine dokunun. Karşınıza çıkan seçeneklerden ‘Ayarlar‘ a girin.

- Ardından açılan seçeneklerden ‘Aile‘ seçeneğini seçin. Bu başlığın altında ise ‘Ebeveyn Denetimleri‘ yazan kısmı açın.

- Sonuç olarak, kısıtlamaları belirledikten sonra, çocuğunuzun indirmek istediği zararlı uygulamalar için PIN kodu isteyecek.

ANA EKRANA UYGULAMA KISAYOLU EKLEMEYİ İPTAL EDİN

Bazen satın aldığınız uygulamalar hayal kırıklığı yaratabilir. Bu durumda ise geliştiricilerden para iadesi almanız mümkün. Satın alma işleminden sonra anında geri ödeme alabileceğiniz 2 saatlik bir süre bulunuyor.

2 saati geçtiğiniz takdirde geliştiriciye geri ödeme talebi göndermeniz gerekiyor. Bu işlem özellikle çocukların habersiz bir şekilde yaptığı satın alma işlemlerinde oldukça faydalı oluyor.

OTOMATİK GÜNCELLEMELERİ DURDURUN

Google Play Store, uygulamalarınız için mevcut güncellemeleri yanlış zamanda indirebilir. Özellikle dikkatli olmadığınız takdirde mobil verinizden harcayabilir. Bu gibi sorunların önüne geçmek için otomatik güncellemeleri durdurabilirsiniz. İşlemi gerçekleştirmek için yapmanız gerekenler şu şekilde:

- Google Play Store uygulamasına girin ve Ayarlar’ı açın.

- Daha sonra çıkan seçeneklerden ‘Ağ tercihleri‘ başlığını seçin. Karşınıza çıkan seçeneklerden ‘Uygulamaları otomatik güncelle‘ başlığına tıklayın.

- Bu seçeneği seçtikten sonra karşınıza üç tane seçenek çıkıyor. Seçeneklerden ‘Uygulamaları otomatik olarak güncelleme‘yi seçin.

YALNIZCA ALAKALI YORUMLARI GÖRÜNTÜLEME

Google Play Store’daki uygulama ve oyunlar hakkında en gerçekçi yorumlar, kullanıcı yorumları oluyor. Ancak bu yorumların çoğu aldatıcı ya da eski versiyonları için olabiliyor. Aynı zamanda sizinle aynı cihaza sahip olan kişilerin yorumlarını da görüntüleyebilirsiniz.

- İndirmek istediğiniz uygulamanın yorumlarına girin.

- Daha sonra yorum kısmındaki ok işaretine basın ve tüm yorumları görün.

- Ardından sağ üst kısımda yer alan üç çizgi işaretine dokunun.

- Bu kısımda yorumları istediğiniz şekilde sıralayabilirsiniz.

İlgili Haberler