Android kullanıcılarına müjde! En eski modellere güncelleme

Android kullanıcılarına müjde! En eski modellere güncelleme
Android, eski cihazlar için önemli bir güncelleme yayınlamayı planladığını duyurdu. Eski modellerine dahi Android 14 güncellemesi getirilecek.

Mobil sektörü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere, pazarda iki büyük isim yer alıyor. iOS ve Android. Son dönemlerde bu pazara Huawei de HarmonyOS ile katıldı.

TeknolojiOku''da yer alan habere göre; her yıl yeni bir Android sürümü çıkıyor. Bu yıl Android 13 teknoloji tutkunlarının beğenisine sunulacak. Önümüzdeki yıl Android 14 çıkması bekleniyor. 

Sızdırılan bilgilere göre Google’ın Android 14 ile kullanıcılara güzel bir de sürprizi olacak. Zira yazılım devi yeni Android sürümünü eski modellere bile getirmeyi düşünüyor.

İddialara göre Google, normal Android 14 sürümünün yanında bir de Light sürüm geliştiriyor. Android 14 Light’ın eski modeller için de kullanıma sunulacağı iddia ediliyor. Google’ın bu noktadaki temel amacı ise güncel kullanıcı sayısını arttırmak. Böylece önümüzdeki süreçte planlanan metaverse projesinde önemli bir kilometre taşı geride bırakılmış olacak. 

Dip not: Android 14’ün çıkışına uzun bir süre var. Yani bu söylentilerin doğru olup olmadığını kestirmek bariz zaman alacaktır.

İlgili Haberler