Anıtkabir'de 23 Nisan töreni!

Anıtkabir'de 23 Nisan töreni!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü dolayısıyla, devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Anıtkabir'de düzenlenen törenle başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret ederken, ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkanı Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk tören Anıtkabir'de gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Selçuk'un Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okudu.

20190423_2_36114189_43811264_web.jpg

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Şentop’un Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Şentop'un Anıtkabir'i ziyaret ettiği heyette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Anıtkabir'deki törene katılmadı. 

20190423_2_36114189_43811265_web.jpg

TBMM Başkanı Şentop, Anıtkabir'deki törenin ardından Ulus'ta bulunan birinci meclis binasındaki kutlamalara katıldı. 

MECLİSTEKİ ATATÜRK ANITINDA TÖREN DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü dolayısıyla Meclisteki Atatürk Anıtı önünde de tören düzenlendi.

Törende, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
20190423_2_36114293_43811490_web.jpg

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanı sıra TBMM başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Levent Gök, AK Parti Grup başkanvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.