Mansur Yavaş yurt bulamayan 3 bin 204 öğrenciyi belediye himayesinde otellere yerleştirdi

Mansur Yavaş yurt bulamayan 3 bin 204 öğrenciyi belediye himayesinde otellere yerleştirdi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 3 bin 204 üniversite öğrencisinin barınma sorununu çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte öğrencilerin barınma sorunu ortaya çıktı. Yükseköğrenim öğrencilerinin yalnızca yüzde 10’unun Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarından yararlanabilmesi, yüz binlerce genci özel yurtlara ve kiralık evlere mecbur etti. Özel yurt ve ev kiralarındaki astronomik rakamlar nedeniyle birçok öğrenciyi eğitimine ara verme ve memleketine geri dönme noktasına getirdi. Bazı öğrenciler ise “Barınamıyoruz” diyerek nöbet başlattı. Öğrenciler parklarda yatarak barınma sorunlarını dile getirdi.

Duruma ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son zamanlarda bazı park ve bahçelerdeki bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yoktur. Bunlar kendilerine göre güya sözde öğrencidir" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ, 3 BİN 204 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN BARINMA SORUNUNU ÇÖZDÜ

Öğrencilerin barınma sorununa karşı harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait Şefkat Evleri ile birlikte kiralanan yurt ve otelleri öğrencilere tahsis etmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Twitterdan yaptığı açıklamada kentte 3 bin 204 üniversite öğrencisinin yurtlara yerleştirildiğini duyurdu.

Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğimizin ışığı evlatlarım,

Bundan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi de sizin anne ve babanızdır.

Bugüne dek 3204 öğrencimizin barınma sorununu çözüme kavuşturduk. Ankara her zaman sizin eviniz olacak.“

İlgili Haberler