Ankara Garı davası başladı

Ankara Garı davası başladı
Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 36 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Aralarındaki paravanın kaldırılmasının ardından birleştirilen Ankara 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin salonunda görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan bazıları, patlamada yaralanan ve yakınlarını kaybedenler ile tarafların avukatları katılıyor. Bazı sanıklarla ise sesli ve görüntülü sistem üzerinden bulundukları cezaevinden bağlantı kuruluyor.

Sanıklar duruşma salonuna getirildiği sırada bazı müştekiler ağlamaya başlarken, bazıları da "Katiller", "Bu insanlar bile bile katledildi" diye bağırdı. Ayağa kalkarak, "Bunlar burada oturuyorlar, bu katiller" diye bağıran mağdur ise salondaki diğer izleyiciler tarafından sakinleştirildi.

Duruşmayı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun da arasında bulunduğu bazı milletvekilleri, patlamada bazı üyeleri yaşamını yitiren CHP Malatya İl Örgütü temsilcileri, Ankara Barosunun da arasında bulunduğu bazı baroların yöneticileri de izliyor.

SANIK AVUKATLARIN 10'U ÇEKİLDİ

Davada sanık avukatlardan 10’u çekildi.

ADLİYE ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Aynı dakikalarda Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin dava da görülüyor. Davalar nedeniyle polis, adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemi aldı. Adliye çevresindeki bazı yollar da polisin güvenlik noktaları oluşturması için kapatıldı.