Ankara Sanayi Odası’ndan Hazine Bakanlığı’na flaş uyarı: Sektörleri bekleyen yeni tehlikeyi açıkladılar

Ankara Sanayi Odası’ndan Hazine Bakanlığı’na flaş uyarı: Sektörleri bekleyen yeni tehlikeyi açıkladılar
Ankara Sanayi Odası, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bir yazı göndererek insan kaynağının yurt dışı şirketlerle uzaktan çalışmaya yönelmesinin vergisel kayıt dışılığa yol açabileceğini uyarısında bulundu. Oda, beyin göçünün sektörler için ciddi bir sorun haline geleceğini söyleyerek hukuki bir düzenleme talep etti.

Sektörleri bekleyen yeni tehlikeyi açıkladılar

Dünyanın en etkili gazetelerinden Financial Times, bugünkü sayısında Türkiye’den yaşanan sanal beyin göçüne dikkat çekti. Times bugünkü sayısında, “Pandemi süreciyle birlikte Türk Lirasındaki değer kaybı, genç Türkleri yurtdışında sanal çalışmaya itiyor.” İfadelerini kullandı.

Ankara Sanayi Odası’nın resmi bir yazı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı bu konuda uyardığı ortaya çıktı.

Paramedya’da yer alan habere göre, Ankara Sanayi Odası ise 20 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Üyelerimiz tarafından odamıza iletilen başvurularda, Türkiye’de başta bilişim olmak üzere elektronik, tasarım, yazılım vb sektörlerdeki insan kaynağının online olarak yurtdışı firmalara kaydığı bu durumun vergisel anlamda ciddi bir kayıt dışılığa yol açacağı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede yaşanan beyin göçünün sektörler için ciddi bir sorun haline geleceği belirlenerek bahsi geçen konuda hukuki bir düzenleme yapılması konusunda odamız girişimleri talep etmektedir”

İşte o yazı:

İlgili Haberler