“Ankara ve İstanbul AKP’den kopacak mı?”

“Ankara ve İstanbul AKP’den kopacak mı?”
Araştırma şirketlerinin, alışılmışın dışında bir uygulama ile 31 Mart öncesi sonuçlarını açıklamamasının altında, AKP’nin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, birçok büyükşehri kaybetme kaygısının olabileceği ifade edildi.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı olarak da bilinen Fehmi Koru, kendisine ait internet sitesinde yerel seçim sürecinde, siyasi parti liderlerinin söylemlerini eleştirdi.

Koru, AKP ve MHP liderleri başta olmak üzere, Cumhur İttifakı çatısı altında siyaset yapan kişilerin, muhalefet adayları için söylediklerinin seçimi kaybetme endişesinden kaynaklandığını ifade etti.

Araştırma şirketlerinin, alışılmışın dışında bir şekilde, anket sonuçlarını açıklamadığına dikkat çeken Fehmi Koru’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

“ANKET ŞİRKETLERİ NEDEN SONUÇLARI AÇIKLAMIYOR?”

“Adayların ağır ithamlara maruz kalmasını nasıl yorumlayacağız? Acaba bunun “Anketler yalan söylüyor” tespitiyle bir ilgisi olabilir mi? Dikkatli okurlar fark etmişlerdir: Önceki seçimlerle son virajlara girilirken her bir köşeden değişik araştırma şirketlerinin bulguları kamuoyunun bilgisine sunulurdu. Henüz seçim yasakları başlamadan ben de elime geçen anketleri paylaşır, seçimin ertesi günü çıkacak yazımda da en son anket sonuçlarını verir, alınan sonuçlarla mukayese edilmesi kolaylığını okurlara sağlardım. Bu seçim öncesinin anket rutini değişti. Kimse anket sonucu açıklamıyor. Anket şirketleri de, sanki aralarında anlaşmışlar gibi, yaptıkları araştırmaları kamuoyuyla paylaşmıyorlar.”

“İKTİDAR BÜYÜKŞEHİRLERDE SIKINTI MI YAŞIYOR?”

“Elde yalnızca daha önce varlıkları bilinmeyen nevzuhur bazı şirketlere ait olduğu söylenen sonuçlar var ve bunlar elden ele dolaşıyor. Saklanma sebebi? Sebebi bilmiyorum.
Acaba, sağlıklı anketlerde Ankara ve İstanbul’da iktidar partisi adayları için hoş olmayan bir tablo mu söz konusu?
Uyarıların ağır olması bu yüzden mi? Gerçeği şimdi bilmemiz mümkün değil, bu sorulara seçim sonuçlarına bakarak cevap verebileceğiz.”