Ankara’da başıboş köpekler bir çocuğu resmen parçaladı. Mansur Yavaş'tan açıklama

Ankara’da başıboş köpekler bir çocuğu resmen parçaladı. Mansur Yavaş'tan açıklama
Ankara'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan ve ölümden dönen Tunahan ilgili Mansur Yavaş'tan açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri ile Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Engelli vatandaşlar ve aileleri ile görüşen Yavaş, onların sorun ve şikayetlerini dinledi.

mansur.jpg
Mansur Yavaş, programın ardından yaptığı açıklamada, başıboş sokak köpekleri sorununa ilişkin konuştu. Daha çok barınak yapılması gerektiğini belirten Yavaş, hayvan severlerin masraflarını Büyükşehir Belediyesi'nin karşıladığı barınaklarda sokak köpeklerini besleyebileceğini söyledi.

"BU POPÜLASYONLA BAŞKA TÜRLÜ BAŞ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Kısırlaştırma yöntemiyle sokak hayvanı popülasyonunun azaltılamayacağını bildiren Yavaş, "Bir yandan kısırlaştırmalara devam edeceğiz; ama bir yandan da mutlaka sokaktakileri barınaklara alıp orada misafir edeceğiz. Hayvanseverler de elini taşın altına koysun, biz de destek oluruz. Sahiplensinler, sahipsiz hayvan olmasın. Hayvanseverler istedikleri gibi baksın ve ilgilensin. Bu popülasyonla başka türlü baş etmek mümkün değil. Ben bunu daha önce söylediğimde muhalif çevreler, 'Çaresizliğini ilan etti' dedi. Bütün Türkiye aynı durumda. Gelin hep beraber toparlayalım bu işi. Sanıyorum, Meclis'te de bununla ilgili bir kanun çıkacak. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın, şu aşamada önü alınamayacak gibi görünüyor" diye konuştu.

TUNAHAN'IN TEDAVİSİ YOĞUN BAKIMDA DEVAM EDİYOR

Ankara'nın Keçiören ilçesinde boş arazide köpeklerin saldırısına uğrayan 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, sahipsiz köpek sorununun çözülmesini istedi.

Kafkas Mahallesi'nde dün sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanan Nurettin Demirer İlkokulu öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi çocuk yoğun bakım bölümündeki tedavisi devam ediyor.

tunahan.jpeg

İlgili Haberler