Ankara'da büyük provokasyon! HDP görünümlü manipülasyon girişimi

Ankara'da büyük provokasyon! HDP görünümlü manipülasyon girişimi
Seçmende, muhalefet partilerinin HDP ile işbirliği yaptığına yönelik algı yaratma çabalarına bir yenisi daha eklendi. Üzerinde, “Bu bir halk ayaklanmasıdır” yazan yüzbinlerce broşür, Ankara sokaklarında vatandaşlara dağıtılıyor.

YENİÇAĞ / ANKARA

Yerel seçimlere bir haftadan az bir süre kala, muhalefet partilerine yönelik provokasyon çalışmalarının ardı arkası kesilmiyor.

Vatandaşlarda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin, HDP ile ittifak oluşturduğu algısı yaratmak için, basılan yüzbinlerce seçim broşürünün Ankara’nın her noktasında dağıtıldığı ortaya çıktı.

Üzerinde ‘Bu bir halk ayaklanmasıdır’ yazılı broşürlerde, HDP’nin, Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti ile ortaklık kurduğuna yönelik mesajlar verilmeye çalışılıyor. Söz konusu broşürlerin, dağıtımının halen sürdüğü ifade edilirken, emniyet güçlerinin konu hakkında önlem alıp almadığı ise bilinmiyor.

54730161_446338986109088_7393595331717365760_n.jpg

BU İLK PROVOKASYON DEĞİL

Ankara’da, geçtiğimiz günlerde de buna benzer olaylar yaşanmıştı. İYİ Parti’nin desteklediği CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş için, Kürtçe duvar yazıları yazılmış, bu yazıları yazan kişinin Melih Gökçek ile yakın ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca, vatandaşları anket şirketinden aradığını söyleyen kişiler, yine aynı algıyı yaratmak için, telefonda, “HDP, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin oluşturduğu ittifaka oy verecek misiniz?” sorusunu yöneltmişlerdi.

İlgili Haberler