Halk Ekmek kuyruğundaki vatandaş: Görmüyor musun halimizi ne konuşacağız ki. Uçacağız Allah’ın izniyle

Halk Ekmek kuyruğundaki vatandaş: Görmüyor musun halimizi ne konuşacağız ki. Uçacağız Allah’ın izniyle
Ankara’da halk ekmek büfeleri önündeki kuyrukta bekleyen bir vatandaş, “Görmüyor musun halimizi ne konuşacağız ki? Uçacağız Allah’ın izniyle.“ ifadelerini kullandı

Doların artışı ile beraber zamlanan ekmek fiyatları vatandaşları zor duruma düşürdü. Vatandaşlar ucuz ekmek alabilmek için halk ekmek sıralarına giriyor. Öte yandan yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından, gözler emekli aylıklarına yapılacak zamma çevrildi. Ankara’da Halk Ekmek büfesine önündeki kuyrukta bekleyen emekli vatandaşlar isyan etti.

MEMNUNUZ HALK EKMEK’TEN

ANKA’nın haberine göre, 28 yıl önce belirten bir vatandaş maaşlarına zam beklediklerini belirterek, “Aldığım 3 bin 300 TL. Zor geçiniyorum. Kendim evim olmasına rağmen ancak yetiyor, yetmiyor bile. Bir hanım bir benim bak. Emekli aylığına da 750-800 TL artış bekliyorum. Halk Ekmek’te 4 ekmeğe 5 TL verdim. 5 TL karım var, niye almayayım? Memnunuz Halk Ekmek’ten, inşallah böyle devam eder gider” dedi.

"ASGARİ ÜCRETİN 300 TL''Sİ GİTTİ"

Bir vatandaş ise, “Görmüyor musun halimizi ne konuşacağız ki? Uçacağız Allah’ın izniyle. Zaten asgari ücretin 300 TL’si gitti. Ben bir şey demek istemiyorum. Allah Tayyip’i başımızdan eksik etmesin, uçuyoruz” dedi.

"HER GÜN 1 KİLOMETRE GELİYORUM"

Emekli aylığının asgari ücretin altında olduğunu belirten bir başka yurttaş ise, “Belediye yardımı gibi ekmek alıyoruz. Her gün buradayız. 1 kilometre geliyorum buraya ekmek almaya. Ne yapalım, idare edeceğiz. 1000 TL zam gelmesi gerek en az. Ama şu an kurtarmaz” diye konuştu.

İlgili Haberler