Ankara'da skandal olay. Korona virüs hastasını bakın nerede buldular

Ankara'da skandal olay. Korona virüs hastasını bakın nerede buldular
Ankara'da yeni tip korona virüs salgınına karşı vakaların tespiti ve takibi amacıyla kurulan filyasyon ekipleri, PCR testi pozitif çıkan kişiyi, tedavisini planlamak için evine gittiğinde sokak düğününde halay çekerken bulduğu ortaya çıktı.

DHA'da yer alan habere göre, Korona virüs salgınında kurulan filyasyon ekipleri her geçen gün daha tuhaf olaylarla karşı karşıya geliyor. Ankara'da korona virüs testi pozitif çıkan şahıs, halay çekerken yakalandı.

94988042e0160aef2a089b10b5406a17.jpg

TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Altındağ İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki filyasyon ekibinin, PCR testi pozitif olan kişiye müdahale içine evine gittiğinde sokak düğünü ile karşılaştığı ve söz konusu kişinin de halay başında olduğu belirlendi.

a5699e93b4cc139434743315d122b389.jpg

SOKAK DÜĞÜNÜNDE HALAY ÇEKERKEN YAKALANDI

Filyasyon ekibinde görevli olan diş hekimi Emre Yoldaş, "Yazın düğünlerimiz oldu, kına gecelerimiz oldu. Kapalı ortamlar yasaklandı; ama vatandaşlarımız sokak düğünlerinde yer aldı. Biz de filyasyona gittiğimiz kişiyi ararken bir baktık sokak düğünü var. Adres ararken, 'kime geldiniz, kimi arıyorsunuz' tarzında sorular ile muhatap olduk. Mümkün olduğu kadar kişinin kimliğini hasta mahremiyeti açısından koruyoruz; ama ulaşamadığımız durumda komşusundan, yakınından bilgi alıyoruz. O sırada komşusundan birine denk geldik. 'Falanca kişi şurada halay başı, halay çekiyor' dedi. Tabi şaşırdık biz. Hemen uygun bir şekilde müdahale ettik duruma" diye konuştu.

5840b493c8d3df12a395b05ff9eb25d4.jpg

"CAMİDEN GELEN VAR"

Yine kendilerini telefonla arayan ve temaslı olduğunu, kendisini iyi hissetmediğini, kötü olduğunu söyleyen kişinin evine gittiklerinde kimseyi bulamadıklarını anlatan Yoldaş, "Amcamızın evine gittik, zilini çaldığımızda kimseyi bulamadık. Apartmandan ayrılırken bir amca geldi, bize doğru. 'Kime geldiğiniz?' diye sorarken bizim aradığımız kişi kendisiymiş. Amca o sırada seccadesini alarak vakit namazına gitmiş. Böyle vakalar da söz konusu oluyor. Bu dönemde böyle şeylerden kaçınmalıyız" ifadelerini kullandı.

"EL ALEM NE DER KAYGISI..."

Diş hekimi Yoldaş ayrıca, bu süreçte filyasyon sürecini fişleme gibi görenler olduğunu ve toplumda 'el alem ne der' kaygısı, hastalığı normal bir virüs gibi görmeyen, daha kalıcı, topluma zarar veren bir etiket olarak gören vatandaşların olduğunu da sözlerine ekledi.