Ankara'da yakalandı. Hackerın evinden milyonlarca vatandaşın kişisel bilgileri çıktı

Ankara'da yakalandı. Hackerın evinden milyonlarca vatandaşın kişisel bilgileri çıktı
Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyon ile yakalanan operasyonuyla yakalanan bilgisayar korsanının evinden çok sayıda vatandaşa ait kişisel veriler ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre; Ankara''da Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen ihbar üzerine B.A ve E.Ö adlı kişilerin nitelikli dolandırıcılık yaptığını tespit etti.

39 suç kaydı bulunan B.A ve 24 ayrı suç kaydı bulunan E.Ö düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı.

Operasyonda ve ekiplerin çalışmaları sonucunda ele geçirilen deliler zanlıların işlediği diğer suçları da ortaya çıkardı.
 
Sosyal medya üzerinden ulaştıkları kişileri internet sitelerindeki bahislerle ilgili ellerinde sağlam tüyo olduğunu söyleyerek kandıran şüphelilerin önce kapora aldıkları, sonra kazandıklarını belirterek bu kişilerden ''vergi'' ve ''avukat ücreti'' adı altında para istedikleri belirlendi.

VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİ SATMIŞ

Bu şekilde kupon dolandırıcılığı yapan zanlılardan B.A''nın bilgisayarında milyonlarca vatandaşın kişisel verileri de ele geçirildi.

Zanlıların bu verileri bir yandan suç işlemek için kullandığı, diğer yandan ise bilgisayar korsanlarının kullandığı ve ve yöneticisi olduğu internet sitelerine sattığı tespit edildi.

SAHTE KİMLİK KARTI İLE BANKA KARTI BASMŞLAR
 
Zanlıların yakalandığı operasyonda çok sayıda dijital materyal ile birlikte kimlik kartı, banka kartı ve özel güvenlikli yerler için kullanılan giriş kartlarının basımı için kullanılan makine ve POS ile sahte para kontrolü yapan cihazlar ele geçirildi.

Kimlik ve banka kartlarının basımında kullanılan makinedeki ''termal ribbon'' (negatif kartuş) üzerinde bulunan basım kalıntılarını inceleyen Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, çok sayıda özel kuruluşa ait kurum kartı, kimlik kartı ile banka kartlarının sahte olarak üretildiğini belirledi.

Şüphelilerin ele geçirilen bu cihazlar ile çok sayıda sahte sürücü belgesi bastığı da tespit edildi. Öte yandan ekipler sahte sürücü belgelerini satın alaran kişilerin yakalanması için de çalışma başlattı.

İki şüpheli, polis merkezindeki işlemlerinin ardından ''kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi'', ''bilişim sistemlerinin aracı olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık'', ''bilişim sistemlerine girme, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması'' ve ''sahte belge üretme'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden B.A. çıkarıldığı tutuklanarak cezaevine gönderilirken E.Ö. savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. (AA)

İlgili Haberler