Anket şirketlerinden Erdoğan açıklaması

Anket şirketlerinden Erdoğan açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anketlere güvenmiyorum' açıklamasına 3 anket şirketinden cevap geldi.

ORC, ANAR, Gezici ve GENAR araştırma şirketleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Anket sonuçlarına güvenmiyorum” sözlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre, ORC Araştırma şirketinin sahibi Murat Pösteki, “Bu genelleme yapılacak bir konu değil. Kendi araştırma firmaları için söylemiş olabilir” dedi. Pösteki, “AKP kanadında son dönemlerde yapılan anket sonuçlarından memnuniyetsizlikler var. Örneğin, Türkiye’de anket firmalarının ortak olarak söylediği bir şey varsa o da Mansur Yavaş’ın önde olması. Bir iki firma dışında birçoğu hemfikir” diye konuştu.

‘APAÇIK HAKSIZLIK’

ANAR’ın sahibi İbrahim Uslu da Erdoğan’ın sözlerine karşılık “Bu açıklama sektöre yapılan bir haksızlık” ifadelerini kullandı.

Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici ise Erdoğan’ın sözlerine üstü kapalı olarak destek verdi. Gezici, “İktidar ve muhalefet kanadına yakın anket firmaları son beş yıldır tutarsızlıklar gösteriyor” dedi.

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş da “Bizler işimizi yapıyoruz. Siyasilerin söyledikleri kendi içinde tutarlı olabilir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler