Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğrenci intiharları Meclis gündemine taşındı

Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğrenci intiharları Meclis gündemine taşındı
Antalya Akdeniz Üniversitesindeki KYK yurdunda iki ay içerisinde üç öğrencinin intihar etmesi Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, konunun araştırılması için TBMM’ye Araştırma önergesi verdi.

Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYGM) bağlı yurtlarda kalan Halil Gülcan 11 Mayıs’ta, Emre Kandemir 21 Mayıs’ta, Muhammed Kaya ise 10 Haziran’da yaşamına son vermişti.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi önergesinde, yaşanan intihar vakaları nedeniyle ortaya atılan çeşitli iddialara değinerek bunların araştırılmasını talep etti.
Üç erkek öğrencinin kaldıkları yurtlarda hayatlarını kaybetmelerine ilişkin önergenin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYGM) bağlı yurtlarda kalan Halil Gülcan 11 Mayıs’ta, Emre Kandemir 21 Mayıs’ta, Muhammed Kaya ise 10 Haziran’da yaşamına son vermiştir.

Yaşanan intihar vakaları nedeniyle birçok iddia ortaya atılmaktadır. Bu iddialar, Elmalılı Hamdi Yazır yurdunda 25-30 tane bilgisayar çalındığı ve bununla ilgili yurt yönetimince öğrencilerin suçlanmış olabileceği,

Manevi destek ve rehberlik masasının tarikat ve cemaatlerin kontrolüne girdiği ve öğrencilerin yönlendirme baskısına maruz bırakıldığı,

Diğer bir iddia ise son zamanlarda yaşanan ekonomik krizin etkili olduğu ve bu intiharların ekonomik sebeplerle öğrencilerde psikolojik travma yarattığı, ailelerinden yeteri miktarda destek alamadıkları kanaatidir.

Başka bir iddia ise Yurtların kamera sistemlerinin olay gününe kadar çalışmadığı iddiasıdır.”

Söz konusu nedenlerle Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYGM) bağlı yurtlarda yaşanan öğrenci intihar vakalarının sebeplerinin araştırılması, gerekli incelemelerin yapılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Anayasanın 98 inci, TBMM İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılması gerekmektedir."