Kırlangıç yuvadan çıktı. Rengini görenin ağzı açık kaldı 

Kırlangıç yuvadan çıktı. Rengini görenin ağzı açık kaldı 
Antalya'nın Serik ilçesinde inşaat halindeki bir eve yuva yapan kırlangıcın rengini görenler şaşkına döndü. Kırlangıcın beyaz olma nedeninin ise melanin pigmentini az salgılamasından dolayı olduğu belirtildi.

İHA''nın haberine göre, Serik ilçesine bağlı Çandır Mahallesi''nde inşaat halindeki bir eve yuva yapan kırlangıcın, yuvadan çıkmasıyla beyaz olduğunu gören vatandaşlar büyük bir şaşkınlık içerisinde kaldı. İlk olarak süs kuşu türlerinden biri zannettiklerini belirten İkram Köse, "Ben ömrümde çocukluğumdan beri beyaz kırlangıç görmedim, ilk defa gördüm" dedi.

Beyaz kırlangıcı ilk gördüğünde "dünyanın sonu geldi" diyerek şaşkınlık yaşadığını belirten 68 yaşındaki İkram Köse, "Kırlangıç geldiği zaman yuva yapmaya başladı iki tanesi. Yuva yaptıktan sonra yumurtaya yattı. Daha sonra buraya girmiştim yuvanın olduğu yerde 5 tane yavru çıktı. Bir baktık beyaz var içinde. Ben Allah Allah kendi kendime şaşırdım" dedi. 

Köse "Benim damat fotoğrafını çekti. Baktık, kırlangıç değil dedim ben. Sonra süs kuşlarından zannettik, ama bir baktım kırlangıç. Birkaç gündür uçmaya başladı kuşlar. 68 yaşındayım, ömrümde ben beyaz kırlangıç görmedim. Ne bileyim dünyanın sonu mu yok ne ben de bilemedim. 68 yaşındaki adam bunu görmezse, ben ömrümde çocukluğumdan beri görmedim, ilk defa gördüm" şeklinde konuştu.

Yaşanan bu ilginç olay karşısında açıklamalarda bulunan, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Karaardıç, "Albinoluk dediğimiz bu kırlangıç örneğinde olduğu gibi tüm vücut tüylerinin melanin pigmentinin salgılanmaması nedeniyle tüm tüylerin beyaz olması ya da çıkmasıyla karşımıza çıkan bir örnek" dedi.