Antibiyotik bu hale getirdi anneler babalar dikkat

Antibiyotik bu hale getirdi anneler babalar dikkat
Geçen yıl Şubat ayında, Samsun'un İlkadım ilçesindeki Gazi Devlet Hastanesi'ne idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle giden Çilem Kelleci, iddiaya göre doktorlara antibiyotiklere karşı alerjisi olduğunu belirtmesine rağmen kendisine verilen serum nedeniyle gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya. 

DailyMail'in haberine göre, geçen yıl Şubat ayında, Samsun'un İlkadım ilçesindeki Gazi Devlet Hastanesi'ne idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle giden Çilem Kelleci, doktorlara antibiyotik alerjisi olduğunu belirtmesine rağmen, kendisine antibiyotik içeren bir serum verildi. Tedaviden kısa süre sonra geçirdiği alerjik reaksiyondan ötürü, görme yetisini kaybeden Kelleci'nin vücudunun birçok noktasında ileri derecede döküntüler başladı. 

"Doktorlar, bir noktadan sonra bana sağ gözümü almak zorunda kalacaklarını söylediler" diyen Kelleci, daha sonra ameliyat olmak için özel bir hastaneye nakledildi. Doktorlar, sol gözünde de yüzde 20 civarı görme yetisi kalan Kelleci'nin ameliyatı geciktirmesi halinde sağ gözünün kurtarılması için çok geç olacağından korktuğu bildirildi. 

Genç kadının tedavisi için gereken meblağ ne yazık ki az değil. Ameliyat için yaklaşık 92 bin lira gereken Kelleci hastaneyi dava edeceğini söyledi. Ancak, davayı kazansa bile, ameliyat için gereken paranın eline zamanında geçmeyebileceğinden korkan Kelleci, "Karanlığa mahkum olmak istemiyorum" dedi.

Haber DailyMail ve The Sun gibi uluslararası basında da yer buldu.

222-001.webp22222.webp143.webp1433.webp

 

İlgili Haberler