Apolas Lermi’den Yunan tepkisi! Apolas Lermi kimdir, nerelidir?

Apolas Lermi’den Yunan tepkisi! Apolas Lermi kimdir, nerelidir?
Karadenizli müzisyen Apolas Lermi, AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun İmamoğlu için kullandığı Yunan benzetmesine sert tepki gösterdi. Lermi, “Pontuslu şarkıcı diye manşetlere taşıyan yine bu yobazlardı” ifadelerini kullandı.

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Ekrem İmamoğlu hakkında kullandığı ifadeler, başta Trabzonlular olmak üzere Karadenizli yurttaşların tepkisini çekti. İmamoğlu’nun memleketi olan Trabzon’u işaret ederek Yunan imasında bulunan Göksu’ya, Karadenizli şarkıcı Apolas Lermi’den de tepki gecikmedi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Apolas Lermi, aynı zihniyetin, kendisini de ‘Pontuslu Şarkıcı’ diye manşetlere taşıdığını söyledi.

Apolas Lermi’nin twitter hesabından yaptığı paylaşım kısa sürede binlerce etkileşim aldı. Peki, Apolas Lermi kimdir, kaç yaşındadır? Apolas Lermi hakkında merak edilenler…

APOLAS LERMİ KİMDİR, NERELİ?

Önce, "Apolas Lermi kimdir?" sorusunun cevabını arayalım. Apolas Lermi, bir Karadeniz müziği sanatçısı. 1986'da Trabzon'un Tonya ilçesinde doğan Apolas Lermi'nin gerçek ismi Abdurrahman Lermi'dir. Lise yıllarında başlayan müzik hayatına üniversiteden sonra ağırlık vermiştir. Özellikle 2001 yılından itibaren profesyonel anlamda müzisyenlik kariyeri başlamıştır. Türkiye'de ve Avupa'da birçok konserde sahne almıştır.

APOLAS LERMİ TÜRK MÜ?

Çeşitli internet sitelerinde hakkında çıkan "Apolas Lermi Rum mu?" sorusu sıkça soruluyor. Apolas Lermi'nin aslında Rum ya da Yunan olduğu ve sonradan Türkiye'ye göç ettiği belirtiliyor. Ancak bu bilgi doğru değil. Apolas Lermi Trabzon'da doğmuş olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Karadeniz Rumca'sının Türkiye'de tanınmasında ciddi katkıları olmuştur. Sahne ismi olarak Apolas Lermi adını kullanmaktadır.

APOLAS LERMİ ALBÜMLERİ

Apolas Lermi, Karadeniz müziği denildiğine akla gelen müzisyenlerden biridir. Kalandar 2011, Santa 2014 ve Romeika 2016 adlı üç albüm yayınlamıştır. Albüm çalışmaları haricinde Kalandar adlı bir TV programı hazırlamış ve özellikle bu programında geleneksel Karadeniz müziğine dikkat çekmiştir. Apolas Lermi, yaptığı müziği 'dünya müziği' olarak adlandırmaktadır.

dsfdfs.jpg