Apple'dan siber güvenliğe ince ayar

Apple'dan siber güvenliğe ince ayar
Geçtiğimiz günlerde Apple telefonlarda ortaya çıkan güvenlik sorununa şirket çözüm bulmaya çalıştığını açıkladı. Bu doğrultuda Apple, M1 çipinde yer alan Pointer Authentication isimli güvenlik özelliğinin PACMAN virüsü sayesinde aşılabilir olduğunu duyurdu.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; verilere erişmek isteyen kişiler, kimlik doğrulama kodlarını atlatmak için yazılımdaki bellek bozulması açıklarından ve mikroişlemci tasarımındaki zayıflıklardan yararlanabiliyor. İlk sırada ise M1 işlemcisinin Pointer Authentication güvenlik özelliği yer alıyor.

Bellek bozulması tarafındaki olası güvenlik açıkları, kötü niyetli kişilerin bellek konumunun içeriğiyle uğraşması ve bir programın yürütme işlevini ele geçirmesine olanak sağlayabilecek ve oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir açıktır.

Apple tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

Qualcomm ve Samsung dahil birçok çip üreticisi, Pointer Authentication’lı işlemcileri piyasaya sürdü. Bir kısmının da yakın zamanda piyasaya sürmesi bekleniyor. Eğer risk azaltılmazsa, gelecekte mobil cihazların çoğunu hatta muhtemelen masaüstü cihazları etkileyebileceği doğru. Fakat şu an için kullanıcıların endişe etmesini gerektirecek bir açık yok.

İlgili Haberler