Apple AR/VR kulaklığı ne zaman piyasada olacak

Apple AR/VR kulaklığı ne zaman piyasada olacak
Apple bir süredir merakla beklenen AR/VR hakkında tarih verdi. WWDC'de tanıtması beklenen kulaklığın satışı için Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu tarihte gözlüğün yetişemeyeceğinin altını çizdi.

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre; Apple ürünleri ve stratejileri hakkındaki doğru tahminleriyle tanınan bir analist olan Ming-Chi Kuo, Cupertino''nun söylentilere göre AR/VR başlığını ve beraberindeki realityOS''u önümüzdeki hafta WWDC''de piyasaya sürmesinin pek mümkün olmadığını öne sürdü. Analist, Apple''ın projeyi başlatmaya hazır olmadığını duyurdu.

Kuo, "Rakipler donanım özelliklerini ve işletim sistemi tasarımını görmek için sabırsızlanıyorlar" ifadelerini kullandı. Kuo Ayrıca şirketin gözlüğünü taklit edecek olanlar için "Apple''ın mükemmel fikirlerini mutlu kopyalayacaklar ve kendi cihazlarını mağazalara getirme konusunda yarışacaklar" ifadelerini ekledi.

Uzun süredir merakla beklenen kulaklık hakkında beklentileri daha da artıran bu açıklama ile gözler AR/VR için tarih verilip verilmediğine çevrildi. 

Beklentiler doğruysa, iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 ve en son macOS yinelemesini göreceğimiz geleneksel bir etkinliğe sahip olabiliriz. Ancak Kuo bu tarihte gözlüğün yetişemeyeceğinin altını çizdi. Diğer ürünlerin tanıtılacağı etkinliğin 6 Haziran saat 17:00 PDT''de yapılması planlanıyor.

Apple için yoğun bir yıl olacak diyebiliriz. Şirket en yeni iPhone 14 serisini de bu yıl piyasaya sürecek. iPhone 13 ile beklentileri karşılayamayan şirket yeni serisi ile fark yaratmayı hedefliyor. Ancak daha iPhone 14 piyasaya sürülmeden şimdiden 15 hakkında bilgiler de gelmeye başladı. 2024 yılında piyasaya sürülecek olan 15 tüm serilerden farklı olabilir.