App Store’da yeni dönem! Apple, beklenen özelliğini aktif etti

App Store’da yeni dönem! Apple, beklenen özelliğini aktif etti
Apple, WWDC21 etkinliğinde duyurduğu benzersiz ürün sayfaları özelliği için geliştiricilere duyuru yayınladı.

ShiftDelete''den Yiğit Ali Demir''in hazırladığı habere göre; Apple, WWDC21 etkinliğinde uygulama geliştiricilerinin özel App Store ürün sayfaları oluşturmasına izin vereceğini açıkladı. Şirket, dün geliştirici web sitesinde yayınladığı duyuru ile App Store’da yeni bir dönem başlattı.

Google Play Store ve Apple App Store, oldukça yüksek gelirlere sahip. Apple, 2020 yılında yalnızca App Store için 643 milyar dolar fatura kestiğini duyurdu. Geliştiriciler sayesinde elde edilen gelirler, mobil uygulama pazarının her geçen gün daha da büyüdüğünü gösteriyor.

GELİŞTİRİCİLER, APPLE APP STORE’DA ÖZEL SAYFA OLUŞTURABİLECEK

Ekran görüntüsü, açıklama ve ikon gibi detayları farklı şekillerde göstermeye yarayan yeni özellik, geliştiricilerin özgün tasarımlar ortaya çıkarmasına imkan verecek. Ayrıca geliştiriciler, kullanıcıları hangi içeriğin etkilediğini bulmak için istatistiklere erişebilecek.

Geliştiriciler, Apple App Store''da özel sayfa oluşturabilecek.

App Store geliştiricileri, artık belirli uygulama içi etkinlikleri veya özellikleri istedikleri zaman vurgulayabilecek. Ayrıca benzersiz bağlantılar özelliği sayesinde özel bağlantı paylaşım imkanı sağlanacak.

Geliştirici web sitesinde açıklama paylaşan Apple, bu özelliklerin nasıl kullanılacağına dair açıklamalarda bulundu. Tüm dünyaya aynı anda açılan özellik, bugünden itibaren geliştiriciler tarafından kullanılabilecek.

Ürün sayfası optimizasyonu sayesinde geliştiriciler, farklı simge ve ekran görüntüleri kullanarak hangileriyle en iyi sonuçları elde ettiklerini görebilecek. App Analytics’te listelenecek detaylar sayesinde kullanıcılara daha iyi hizmet verilebilecek.

Paylaşılacak benzersiz bağlantılar sayesinde belirli özellikler ya da içerikler vurgulanabilecek. Özel ürün sayfalarında farklı ekran görüntüleri, uygulama ön izlemeleri ve tanıtım metni kullanılabilecek.

Apple Geliştirici Programı’na katılmak isteyen geliştiriciler, yıllık 99 dolar ödeyerek uygulamalarını App Store’da yayınlayabiliyor. Apple, geliştiricilere iOS ve iPadOS özel beta programı sunuyor.

İlgili Haberler