iPhone kullanıcıları için 10 ipucu

iPhone kullanıcıları için 10 ipucu
Apple bir paylaşım yaparak kullanıcılarına cihazlar hakkında bazı ipuçları sundu. Altı dakikalık videoda iOS 16 güncellemesine sahip cihazlar için 10 ipucu sunuldu.

Apple iOS 16 sürümüne sahip iPhone cihazlar için 10 yeni ipucu sundu. 6 dakikalık video yayınlayan teknoloji şirketi Apple, kullanıcılarının deneyimini artırmak için cihazlara yeni özellikler yüklediğini de video sayesinde duyurmuş oldu. 

İŞTE APPLE CİHAZLAR İÇİN KULLANILABİLECEK 10 İPUCU

‌1. iOS 16‌’daki Fotoğraflar uygulamasında bir fotoğrafın içindeki nesneye dokunup basılı tutulduğunda, nesneyi fotoğraftan kaldırıp başka bir uygulamaya yerleştiribirilebilir.

‌2. iOS 16‌ üzerindeki yeni Kilit Ekranı, kullanıcıların saat ve tarih dahil olmak üzere farklı öğeleri özelleştirmesine, widget’lar eklemesine ve daha fazlasına olanak tanır.

3. Wi-Fi ayarları içerisinde, kablosuz internet şifresini kopyalayıp yapıştırmak için kayıtlı bir Wi-Fi erişim noktası seçilebilir.

4. E-posta veya adres gibi sık sık tekrar tekrarlanan bir şey varsa bir metin değişim özelliğini kullanarak bu durumdan kurtulunabilir. Ayarlar -> Genel -> Klavye -> Metin Değiştirme kısmından bu durum düzenlenebilir.

5. Pil azalıyorsa veya bir şarj cihazına erişim gerekiyorsa pil ömründen tasarruf etmek gerekebilir. Bu durumda Kontrol Merkezi’ne Düşük Güç Modu’nu ekleyebilir. Ayarlar -> Kontrol Merkezi üzerinden bu ayarı gerçekleştirilebilir.

6. Birden fazla fotoğrafı paylaşmak veya başka bir uygulamaya taşınmak isteniyorsa, bir fotoğrafa dokunup basılı tutup, başka bir yere kaydırdıktan sonra diğer fotoğrafları dokunarak seçmeye devam edilir. Sonrasında tüm fotoğraflar iOS’taki diğer uygulamalara veya yerlere sürüklenip bırakılabilir.

7. Kamera hızlı bir şekilde açılmak isteniyorsa, iPhone’nun Kilit Ekranının sağ alt köşesindeki Kamera kısayoluna dokunup basılı tutulmalıdır.

8. iOS 15 ve sonraki sürümlerde, kamera uygulamasındaki veya bir fotoğrafın içindeki metni otomatik olarak çevirmek için artık Canlı Metin kullanılabilir. Kamera uygulamasında, kamerayı bir metne doğrultup ve sağ köşede görünen Canlı Metin’e dokunulur, ardından gösterilen seçeneklerden Çevir seçilir. 

9. Notes uygulamasını kullanılarak bir kağıt kolayca taranabilir ve dijital bir kopyasını oluşturulabilir. Notlar uygulaması, belgenin parlama olmadan okunaklı görünmesi için görüntüyü otomatik olarak düzgün bir şekilde kırpacak ve düzenleyecektir.

10. Fotoğraf kitaplığındaki ilk fotoğrafın ne olduğunu merak ediliyorsa, tek dokunuşla kolayca bulunabilir. ‌Fotoğraflar‌ uygulamasında, herhangi bir kitaplık, albüm veya arama sonucundaki ilk fotoğrafa atlamak için ‌iPhone‌ cihazının üst kenarına dokunmak gerekir.

İlgili Haberler