Apple kullanıcılarından onaysız yapıldı. "Ya dolandırıcılık yapılırsa" demediler

Apple kullanıcılarından onaysız yapıldı. "Ya dolandırıcılık yapılırsa" demediler
Apple, App Store üzerinden indirilen uygulamaların abonelik fiyatındaki artışı kullanıcıya onay gerektirmeden yansıtacağını açıkladı. Kullanıcılara “Yeni fiyatı kabul et” bildirimi düşmeyecek.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; abonelik fiyatı artışı kullanıcı onayına sunulmayabilir. Bu durum da Apple’ın potansiyel dolandırıcılıklara fırsat verdiği tartışmalarını ortaya çıkardı. Geliştiriciler fiyat artışını yılda en fazla 1 defa yapılabilecek. Ayrıca fiyat artışının, 5 doları ve yüzde 50’sini veya yıllık 50 doları ve yüzde 50’sini aşmaması da gerekmektedir. Apple, kullanıcılara fiyat artışını önceden e-posta yoluyla ve uygulama içinden bildirim göndererek haber verecek. Ancak daha öncesinde onay gerekmeyecek.

Apple, abonelik fiyatındaki artışın yerel yasalara göre de değişebileceğini ifade ederek şunları söyledi

“Eşikleri aşan, yıllık limiti aşan veya yasaların gerektirdiği bölgelerde meydana gelen tüm abonelik fiyat artışlarında, fiyat artışı uygulanmadan önce abonelerin tercih yapması gerekir. Abonelik, yeni fiyatı reddeden aboneler için bir sonraki fatura döneminde yenilenmeyecektir. Uygulama içinde, iPhone ve iPad’deki Ayarlar’dan veya Mac’teki App Store’dan her zaman yeniden abone olabilirler.”

İlgili Haberler