Apple tazminat ödeyeceğini açıklamıştı. Türkiye’deki kullanıcılar tazminat alacak mı

Apple  tazminat ödeyeceğini açıklamıştı. Türkiye’deki kullanıcılar tazminat alacak mı
Apple'a, 2015 yılında kullanıma sunulan iOS 9'un akıllı telefonu yavaşlattığı ve düşük performans sergilemesine neden olduğu gerekçesiyle New York ve New Jersey‘de yaşayan bir grup kullanıcı tarafından toplu dava açıldı. Davadan çıkan karara göre Apple kullanıcılara tazminat ödenecek. Türkiye bu verilen tazminattan yararlanamayacak.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Apple, 2015’te kendisine açılan 4s modeline açılan bir davada uzlaşma yoluna gitti ve kullanıcılarına toplamda 20 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. 

Şirketin kullanıcılarına toplamda 20 milyon dolar tazminat ödemesinin ana nedeni ise iPhone 4s. Zira 2015 yılında kullanıma sunulan iOS 9, iddialara göre akıllı telefonu yavaşlattı ve düşük performans sergilemesine neden oldu. Bu kapsamda Apple’a aynı yılın aralık ayında New York ve New Jersey‘de yaşayan bir grup kullanıcı tarafından toplu dava açıldı.

Davanın gerekçesi ise Apple’ın iOS 9 güncellemesiyle ilgili desteklenen telefonlarda büyüleyici performans sağladığı şeklinde sloganlar kullanması. Ancak iPhone 4s sahipleri, performans artışının aksine cihazlarının daha da yavaşladığını iddia ediyor. Hatta şirketin vermiş olduğu sözü tutmadığını ve kullanıcıları yanıltacak bir pazarlama stratejisi benimsediğini söylüyorlar.

Türkiye bu verilen tazminattan yararlanamayacak.

İlgili Haberler