Mobil dünyada savaş bitmiyor: Yeni bir krizle karşı karşıyalar | Apple ve Samsung’dan şok suçlama: Teknolojimizi çaldı

Mobil dünyada savaş bitmiyor: Yeni bir krizle karşı karşıyalar | Apple ve Samsung’dan şok suçlama: Teknolojimizi çaldı
Bilindiği üzere Samsung, yıllardır Apple'a ekran üretiyor. Ancak Apple yöneticilerinden Samsung'a beklenmedik bir hamle yapıldı. Koreli Apple şirketinin şefi Greg Joswiak verdiği bir röportajda Samsung'un Galaxy modelleriyle iPhone’u kopyaladığını iddia etti.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; ilk defa kullanıcıların dışında, bir şirket yöneticisinden suçlamalar geldi. Apple Pazarlama Şefi Greg Joswiak son röportajında Samsung’un yıllardır Galaxy modelleriyle iPhone’u kopyaladığını iddia etti. Yönetici Joswiak, “Yarattığımız yenilikleri aldılar ve kötü bir kopyasını oluşturdular. Sadece daha büyük bir ekran ile sattılar” dedi.

Apple Pazarlama Şefi, Koreli üreticinin ilk modellerde iPhone’dan esinlendiğini söyledi. İlk Galaxy modellerinin sadece daha büyük ekranla iPhone kopyasını olduğunu söyleyen Greg Joswiak, bu durumdan memnun olmadıklarını aktardı.

Samsung hep sinir bozucuydu. Sinir bozucuydu, çünkü teknolojimizi çaldılar. Yarattığımız yenilikleri aldılar ve bunun kötü bir kopyasını yarattılar ve etrafına daha büyük bir ekran koydular. Yani evet, hiç memnun kalmadık.

Apple yöneticisi her ne kadar ekran konusunda Samsung’u suçlasa da, Apple’ın yıllardır Samsung müşterisi olduğunu unutmamalı. Ortaya çıkan son iddialar, iPhone 14 serisinin OLED panellerinin de Samsung’dan alınacağını gösterdi.

İlgili Haberler