Apple'dan AR başlığı için tarih

Apple'dan AR başlığı için tarih
Teknoloji devi Apple, daha önce farklı şirketlerin de satışa sunduğu sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) gözlükler için çalışmalara başladı.

Webtekno’da yer alan habere göre, birçok şirketin daha önce piyasaya sürdüğü VR ve AR gözlükler için Apple da devreye girdi. Şirket, ürünü piyasaya sunabilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

AR BAŞLIĞININ TARİHİ BELLİ OLDU

Apple’ın ilk AR başlığının, prototip testlerinin ikinci aşamasından geçtiği belirtilirken, söz konusu başlığın seri üretiminin, 2022 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi belirtiliyor.

Firma, yılın ikinci yarısında ise ürünü ortaya çıkarması bekleniyor. Bunun öncesinde ise prototip, farklı bir mühendislik testinden (EVT) geçiyor olacak.

İKİ ÜRÜN PLANLANDI

Bilgilere göre Apple, bu noktada 2 ürün planlıyor. Bunlardan biri, oldukça üst seviye bir model olacak. Üzerinde bir kamera ve bir de optik lazer sensörü bulunduracak olan cihazın ağırlığı 100 ile 110 gram arasında olacak. iPhone’a Bluetooth ile bağlı kalması gereken cihazda 5 nanometrelik bir çip kullanılacak. Gövdesinin ise magnezyum alaşımlı hafif bir malzemeden yapılacağı söyleniyor.

FİYATI TAM 17.320 TL

Söz konusu ürünün 2.000 doları (yaklaşık 17.320 TL) aşabileceği düşünülüyor. Bu sebeple de Apple, ürünü endüstriyel ürün olarak nitelendiriyor. Artırılmış gerçeklik alanındaki bir diğer ürünün ise tasarımı henüz net değil. Buna ek olarak o ürünün de 2023’ün sonrasında pazara girmesi bekleniyor.