Apple’ın analistinden kullanıcıları endişelendiren iddia: Kriz yaşanabilir

Apple’ın analistinden kullanıcıları  endişelendiren iddia: Kriz yaşanabilir
Çinli Apple analisti ve her dediği çıkan Ming-Chi Kuo, iPhone 14'e ait çarpıcı iddialarda bulundu. Kuo Apple fabrikalarında iki büyük sorun yaşandığına dikkat çekti. Biri tedarik zincirindeki aksamalar, ikincisi ise donanım parçalarındaki eksiklik...

Apple analisti Ming-Chi Kuo yeni iddialarla yeniden gündeme geldi. iPhone 14''ün çıkış tarihinde akıllı telefonu almak isteyenlerin hüsrana uğrayabileceğini aktaran Kuo, stok krizi yaşanacağını iddia etti.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Akıllı telefonun en yeni serisinin dört modelden oluşacağını düşünülüyor (iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro Max). Kuo’nun söylediklerine göre, Apple fabrikalarında iki büyük sorun yaşanıyor.

İlk sorun, tedarik zincirindeki en büyük aksamaların iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerini etkileyeceği. İkinci sorun ise iPhone 14 modellerinin donanım parçalarında yaşanıyor. Özellikle iPhone 14 ve iPhone 14 Max’in depolama ve ekran panellerinde beklenen stok sayılarına ulaşılamadığı iddia edildi.

Bu iki soruna rağmen iPhone 14 serisinde büyük sorunlar yaşanmayacağı düşünülüyor. Her iki sorunun da Ekim-Kasım dönemine kadar düzeleceğini söyleyen Kuo, tedarikçilerin stok sorunlarını “büyük ölçüde kapatabileceğini” açıkladı.

İlgili Haberler