Apple’ın çift çıkışlı adaptörünün özellikleri ve fiyatı belli oldu

Apple’ın çift çıkışlı adaptörünün özellikleri ve fiyatı belli oldu
Apple, ilk kez WWDC22 etkinliğinde tanıttığı 35W gücündeki çift USB-C çıkışına sahip adaptörü hakkında detaylı bilgi paylaşımı yaptı. İşte adaptörün özellikleri ve fiyatı...

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Apple, 35W gücündeki çift USB-C çıkışına sahip adaptörünü satışa sunarken bazı özelliklerini de müşterileri ile paylaştı. Burada ise aslında geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan sızıntıların doğrulandığını görüyoruz.

Satışa çıkan cihazlara baktığımızda biri kompakt yapıda olan 2 yeni adaptör karşımıza çıkıyor. Bunlardan büyük olan modelin Türkiye dahil tüm dünyada vitrinlerde yer alacağını anlıyoruz. Zira priz giriş yerleri eski modellerde olduğu gibi kolayca çıkartılıp değiştirilebiliyor.

Fakat kompakt modele baktığımızda yalnızca ABD’de yer alan prizler ile uyumlu olduğunu görüyoruz. Bu nedenle her ülkeye özel giriş üretilen versiyonlarıyla gelme ihtimali oldukça düşük. Ancak özellik tarafında birebir aynı olduklarını belirtelim.

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, bu adaptörün toplam kapasitesi 35W. Bunu isterseniz tek USB-C çıkışı üzerinden alabilirsiniz. Fakat ideal kullanım senaryolarına baktığımızda, bir iPhone ve iPad modelini 17.5W x2 olacak şekilde veya bir çıkışla iPhone 13 Pro Max‘i 27.5W, diğer çıkış üzerinden de AirPods veya Apple Watch’unuzu 7.5W şeklinde şarj edebilirsiniz.

Her iki model de 59 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Yani vergiler hariç 1022 TL’ye geliyor. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi, büyük cihaz tüm dünyaya gönderilirken, kompakt olan sahip olduğu özel priz uyumluluğu nedeniyle ABD, Kanada, Çin, Japonya, Meksika ve Tip A fiş tipini kullanan birkaç başka ülkede satışa sunuldu.

İlgili Haberler