Araç içinde cep telefonu kullanırken dikkat: Müebbete kadar yolu var: Köklü değişiklik

Araç içinde cep telefonu kullanırken dikkat: Müebbete kadar yolu var: Köklü değişiklik
İngiltere’de cep telefonu kullanırken, alkollüyken veya sürat yaparken ölüme sebep olan sürücülerin müebbet hapis cezasına çarptırılması için yasa tasarısı hazırlandı. "Cezalar suçla uyumlu olmalı" diyen Adalet Bakanı Robert Buckland, "Bu yasa, tehlikeli araba kullananların yasaların gücünü hissetmesini sağlayacak” dedi.

(BBC Türkçe)

İngiltere, İskoçya ve Galler’de alkollüyken, sürat yaparken ya da cep telefonu kullanırken başkalarının ölümüne yol açan sürücülerin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin bir yasa tasarısı hazırlandı. Gelecek yılın başında parlamentoya sunulacağı açıklanan tasarıyla uyuşturucunun etkisi altında araç kullanırken ölüme sebebiyet veren sürücülerin de aynı cezayı alması öngörülüyor.

Tasarıyla dikkatsiz sürüş sonucu başkalarının ciddi şekilde yaralanmasına neden olanlar için de hapis cezası getirilecek. Daha önce yasada böyle bir madde olmadığı için bu sürücüler sadece dikkatsiz sürüşten para cezası alıyordu.

Ayrıca, yasa tasarısının hazırlanmasından önce vatandaşların fikrinin alındığı ve yaklaşık 9 bin kişinin katıldığı ankette yüzde 70 oranında müebbet hapis cezasına destek verilmişti.