Araç sahipleri trafikte aman dikkat 'Artık o tutanaklar tamamen geçersiz sayılıyor'

Araç sahipleri trafikte aman dikkat 'Artık o tutanaklar tamamen geçersiz sayılıyor'
Tüm araç sahiplerini ilgilendiren trafik sigortalarında yaşanan fiyat artışları ocak ayının girmesiyle beraber başladı. Trafik sigortalarının fiyatlarında ise mayıs ayından itibaren düzenlemeye gidildi.

2024 yılında trafik sigortalarında fiyatlar güncellendi. Fiyatların güncellenmesiyle beraber trafik sigortalarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Diğer yandan birçok vatandaş hiç kaza tespit tutanağı tutmamış ya da araçlarında bir tane bile tutanak bulunmuyor.

Hangi durumlarda kaza tespit tutanağı geçersiz sayılıyor? Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, konuya dair açıklamalarda bulundu.

Kaza tespit tutanağı, trafik kazalarında yaşanan süreçleri daha hızlı ve düzenli bir şekilde çözmeyi amaçlayan önemli bir belgedir.

trafik-sigortasi.jpg

OLAY ANI VİDEOYA ALINMALIDIR

Bu tutanaklar, polis bekleme sürelerini azaltarak trafik akışını engellemeden sorunun çözülmesine yardımcı olur. Kaza anında dikkat edilmesi gereken bir nokta da, olay yerinin çeşitli açılardan videoya alınmasıdır. Bu, tutanakların doğru ve eksiksiz olmasını sağlar.

KAZA TESPİT TUTANAĞI KUSUR TESPİT TUTANAĞI DEĞİLDİR

Özellikle vurgulanması gereken bir nokta ise, kaza tespit tutanağının kusur tespit tutanağı olmadığıdır. Sürücülerin bu ayrımı net bir şekilde yapması önemlidir. Kaza tespit tutanağı, kazaya karışan tarafların araç ve ehliyet bilgilerini içerir. Taraflar, tutanakları tamamladıktan sonra trafik merkezine başvurarak kusurun tespit edilmesini sağlarlar.

b6e6db047122ae61324eaecdaf3be6f8.jpg

O TUTANAKLAR GEÇERSİZ SAYILIYOR !

Tutanakta çok iyi bir kroki çizmek, sokakları yanlış çizmek önemli değil. Kasa tespit tutanağının geçersiz sayılması için kazada ölüm, yaralanma varsa, sürücü 18 yaşının altındaysa, trafik poliçesi yoksa, kazaya karışan araçlardan birisi kamuya aitse ya da kamu malına zarar verilmişse, sürücülerden biri alkol veya uyuşturucu madde kullandıysa kaza tespit tutanağı tutulmaz ve geçersiz sayılır.

Sonuç olarak, kaza tespit tutanağı trafik kazalarının sorunsuz bir şekilde çözülmesine yardımcı olan önemli bir belgedir. Sürücülerin bu süreçte gerekli özeni göstermeleri ve tutanakları doğru şekilde doldurmaları, sorunların daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlar.

rawimage.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.