‘İlk şampiyonluğumu Kartal’la yaşayacağım

‘İlk şampiyonluğumu Kartal’la yaşayacağım
Beşiktaş, Şenol Güneş ile 3 yıllık imza attı

Anlaşma gereği yönetim, yılda 1.5 milyon euro vereceği tecrübeli çalıştırıcıdan verim alamazsa, sezon sonunda 500 bin euro tazminatla sözleşmeyi fesih edebilecek. Törende konuşan Güneş: Lig takımında şampiyonluğum yok. Özlemim Beşiktaş’la bitecek.

Slaven Bilic ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaştı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Borsa İstanbul’a gönderdiği ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yer alan açıklamada, “Şenol Güneş ile profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü konusunda 2+1 yıllık anlaşmaya varılmıştır. Şenol Güneş’e, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında 1 milyon 500 biner euro ödenecektir” denildi. Açıklamada ayrıca, siyah-beyazlı kulübün 1 Haziran 2017 tarihine kadar yazılı bildirimde bulunmak kaydı ile sözleşmeyi bir sezon daha uzatma hakkına sahip olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: “Böyle bir durumda da Güneş’e 2017-2018 sezonu için de 1 milyon 500 bin euro ücret ödenecek. Anlaşma gereği şirketimiz, sözleşmeyi birinci sezon sonunda 500 bin euro tazminat ödemek suretiyle fesih hakkına sahiptir.”

Dürüst ve meziyetli bir insan

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen ve kulüp başkanı Fikret Orman ile ikinci başkan Ahmet Nur Çebi’nin de katıldığı imza töreninde konuşan Başkan Fikret Orman, “Şenol hocam çok önemli bir teknik adam. Her şeyden evvel çok önemli bir spor insanı. Dürüst, namuslu, çalışkan ve çok önemli meziyetleri olan bir spor insanı. Esasında ilk geldiğimiz sene de aklımızdan geçmişti ama nasip bugüneymiş. Biz çok mutluyuz. Çok önemli işler yapacağımıza inanıyoruz. Çok güvendiğimiz, onun da kendine çok güvendiği bir teknik direktörümüz var. Allah mahçup etmesin. Bütün camiamıza, Beşiktaşlılara ve taraftarına hayırlı uğurlu olsun. Önümüzde hem bizim açımızdan hem de Şenol hoca açısından önemli bir 3 ay var. Bu süre içinde stadımızı bitirip, buradaki kamp tesislerimizin yenilemesini yapıp, takımla ilgili eksikliklerimizi tamamlayarak yeni sezona hazır gireceğiz” dedi.

Bilic başarılı oldu

Beşiktaş yönetimi ile önceki gün yaptığı toplantıda yardımcıları konusunda direten ve dün bu alanda istediğini alarak sözleşme imzalayan Şenol Güneş ise iddialı konuştu. Kulüpte yaşanan güçlükleri aşacaklarını belirten Güneş şunları söyledi: “Sevgi saygı içerisinde, kurallara bağlı olarak bugünkü büyük Beşiktaş’ı iyi sonuçlara ulaştırmak istiyoruz. Beşiktaş yönetimi son iki sezonda tüm sıkıntılarına rağmen büyük bir yapılanmaya gitti. Tesisi yoktu ekonomisi bozuktu. Buna rağmen ligde ve Avrupa’da başarılı da oldular. Kadroya baktığımız zaman iyi sonuçlar da aldı, iyi oyunlar da oynadı. Şampiyonluğu son anda kaybetti. Yetenekli bir kadro var. Bilic’in başarılı olduğunu düşünüyorum. Onların bıraktığı yerden, daha iyisini yapmak için buradayız. Özellikle şampiyonluk özlemini biliyorum. Ben de bir lig takımında şampiyonluk yaşamadım. O heyecan bende var. Aynısını oyuncularımdan da bekliyorum. Hep birlikte bu özlememizi bitireceğimizi ve bir lig takımını şampiyon yapacağımı düşünüyorum.”

Formalar tanıtıldı

Kartal’ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş ile yaptığı imza töreninin ardından Beşiktaş Futbol Takımı’nın 2015-2016 sezonunda giyeceği formalar tanıtıldı. Başkan Fikret Orman ile yeni teknik direktör Şenol Güneş’in taraftarın beğenisine sunduğu formaların siyah ve beyaz renklerde olmasından hareketle “Başka Renk Yok” sloganı dikkat çekti. Güneş tanıtımın ardından tataraftarlara da seslenerek, şunları söyledi: “Doğru düşünceleri sahiplenip hayata geçiren, oyuncuları sevgiyle kucaklayan, üzüldükleri zaman destek olup onları toparlayan, sevindiği zaman abartmayan, başarı için daha da motive eden bir taraftar olması istiyorum ki o var zaten. Anlayış olarak çok güçlü bir taraftar var. Çarşı grubunu biliyorum, sahadaki olumlu etkisini biliyorum. İnşallah oynayacağımız oyun ve alacağımız sonuçlarla bunu daha da ön plana çıkartırız.” Güneş gazetecilerle ilgili olarak ise, “Ben buraya geldiğimde her şeyimi ortaya koyacağım. Tabii birikimlerim var. Eksiklerim de olacaktır. Siz de eleştireceksiniz. Ancak lütfen yıkmayın, yapıcı olun. İlkeli, prensipli, güzel bir Beşiktaş olması için elimden gelen gayreti göstereceğim” ifadelerini kullandı.

Beş oyuncuya gözdağı verdi

Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in başa geçmesiyle birlikte bazı sporcuların kafasındaki soru işaretler de kalkarken bazılarına da uyarı geldi. Deneyimli hoca mevcut kadro ile yaptığı açıklamada  DembaBa ve Gökhan Töre’nin kalmasından kalmasından yana olduğunu ancak kulübün ve oyuncunun şartları, burada huzurlu olması gerektiğini vurgularken UEFA normlarının da Beşiktaş’ı zorladığını dile getirdi. Ayrıca Olcay, Oğuzhan, Veli, Gökhan, Mustafa ve Cenk’in de iyi oyuncu olduğunu ancak kalitelerinin üzerine koymak zorunda olduklarını söyleyerek bu futbolculara adeta gözdağı verdi.