Lucescu gelmiyor tercihim yerli hoca

Lucescu gelmiyor tercihim yerli hoca
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Vodafone Arena’da çarpıcı açıklamalar yaptı

Panik yapmayan teknik direktör aradıklarını söyleyen, Orman, “Stadı bitirmeye çalışıyoruz. Eski açık tribününde ufak bir sorun var. Buraya yakışır bir hoca getireceğiz. Lucescu kabul etmedi, takımı Türk’e teslim  edeceğiz” dedi.

Beşİktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ’mühürlendi’haberleriyle gündeme gelen Vodafone Arena’da birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orman ayrıca inşaatın çatısında ‘küçük bir pürüz’ olduğunu söyledi ve “Oturup konuşmamız lazım. Çözülür” yorumunu yaptı. Orman’ın konuşmasından satırbaşları söyle:

* Türkiye’de 28 stadyum inşaatı daha var ama en çok burası konuşuluyor. Bilgi kirliliği oluyor. Sıkıntı eski açık kısmında. Kadir Ağabey ile bir buluşup konuşmamız lazım. Ona da yanlış bilgiler aktarılıyor.

* İlk günden beri söylüyorum, o dönemki Başbakan şimdiki Cumhurbaşkanımız olmasaydı burası olamazdı. Ayrıca zihnimizi tazeleyelim. Gezi olayları oldu buradan inşaattan iş makinaları alındı Başbakanlığa gitmeye kalktılar. Cumhurbaşkanımız bize hep destek verdi. Yine Başbakanımız stadyum konusunda bize hep destek verdi.. İzah edeceğiz, bu stadyum yapılacak.

* Çatıyı monte ettikten sonra saha zeminin hazırlıklarına başlanacak. Eylülün 20’si gibi stadyumu açmayı planlıyoruz. 2015-2016 sezonunun ilk 3 maçı için deplasmanda oynama başvurusu yapacağız.

Açılışı Chelsea ile yapacağız

* Stadı 100 milyon dolar civarında bir paraya bitireceğiz. İlk planlarımızda 80 milyon dolardı, ancak zeminde daha fazla aşağı inmemiz gerekti. Bu maliyeti arttırdı. 

*Spor Toto’dan tesis yardımı gelmedi. Biz kendi kaynaklarımızla yapıyoruz stadyumu.

* Açılışta Chelsea, Barcelona ve Bayern Münih ile bir 4’lü turnuva yapmayı planlıyoruz.  Şampiyonluğa giden takım son haftalarda birden yarıştan düşüyor. İnsanlar çöktü. Ben de çöktüm... Bu eleştiriler normal. Ama bazı arkadaşlar örgütlenmiş gelmiş gibilerdi.

* Mali Kongre öncesi seçime gitmek gibi bir düşüncem yoktu. Doğru düzgün bir zamanda kongre yapacağız.

*SlavenBilic; çağdaş bir teknik adam. Zaten bu sistemleri uygulamasa Liverpool, Feyenoord, Arsenal gibi büyük maçları çıkartamazdı. Geçmişimizde farklı mağlubiyetler vardı. Bunun nedeni sistem takımı olamamaktı. Ama Bilic sistemi oturttu ve başarılı sonuçlar alındı. Bilic çağdaş futbolda önemli bir isim ve Beşiktaş’ı da doğru sistemle oynattı.

* Bundan sonra kriz anlarında paniklemeyecek bir hoca arayışımız olacak. Şampiyon olsaydık da Bilic ile devam eder miydik? Açık söylemek gerekirse biz yönetimde mart ayında bu konuyu tartıştık. Stadyuma şampiyon olarak dönseydik yüzde 99 devam ederdik. Kırılma süreçlerinde istediğimiz sonuçları alamadık.

Sadece Beşiktaş’a gelir

*Lucescu Türkiye’ye gelirse sadece Beşiktaş’a gelir. Ancak bu saatten sonra gelmesinden çok gelmeme olasılığı ağır basıyor. Çünkü teklifimize sıcak bakmadı. Zaten Beşiktaş’a gelecek hoca da Beşiktaş’ı istemeli.

* İyi futbol oynayan bir takımımız var. Bunun üzerine olumlu şeyler koyacak bir hoca olmalı. Yerliden yanayım. Rakibimizin, Galatasaray’ın hocalarına bakın. Mancini, İngiltere’de büyük başarılar elde etmiş bir hocaydı. Ne oldu? Beşiktaş’a bakalım. Scala, Tigana... Ne oldu?

* Şenol Hoca çok önemli ve namuslu bir insandır. Benim milyonlarca insana karşı sorumluluğum var. Mantıklı bir karar vermemiz gerek. Şenol Hoca ile hiç konuşmadık. Zaten Şenol Hoca’yı tanıyan bir insan lig bitmeden onun kapısını çalmaz. Sizinle konuşmaz zaten. Ayrıca Bursaspor bizim dost camiamız. Onların hala ligleri bitmemiş maçları var. Bize yakışmaz.

Çocuğuna transfer yaptırmış

* Yıldırım Demirören döneminin faturası ağır oldu. Çok gereksiz ve yanlış transferler yapmış. Hatta bazı transferleri çocuğuna yaptırmış. Beşiktaş’ın nasıl yönetildiğini buradan anlaşılıyor. Sadece onun aldığı Ferrari’ye biz 30 milyon euroya yakın yapar ödedik.  

* Takım yapılanmamızda projelerimiz var. Bunlardan biri Tosic’di ve anlaştık. Sol ön tarafa da oyuncu bakıyoruz. Stoper arayışımız var. Bana göre Tolga da Cenk de bu sezon kalede iyi sezon geçirmediler.

* Türkiye’de sportif direktör olabilecek çok sayıda isim var, ancak bu isimler de daha çok saha kenarında olmak istiyor.

* Geçmişte bir tezahürat vardı, ’Tabelaya bakalım göbek atalım’diye. Bu oyun skorla gidiyor. Bakın Dnipro, UEFA’da final oynadı. Sevilla iki sezondur kupayı kaldırıyor.Bizim o kupayı almamamız için hiç sebep yok.