Arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur? Hadi İpucu Cevabı

Arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi Instagram hesabından, Arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur biliyor muyuz? diye sordu. İşte hadi ipucu cevabı

 


Kısa sürede sevilen bir yarışma olan Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi 23 Aralık ipucu sorusunu Instagram'dan, "Bugünkü ipucumuz internetin uçsuz bucaksız bilgi denizinde boğulmamızı önleyen arama motorlarından geliyor. Bu akıllı bilgisayar programları sorduğumuz sorulara cevap verebilmek için belli aşamalardan geçer. Peki arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur biliyor muyuz?" diye sordu. Hadi bu akşam yaani sponsporluğunda 30.000 TL değerindeki ödülü kazanan takipçileri ile bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

23 Aralık Hadi ipucu, "Arama motorları kaç aşamada bilgiyi bulur?" Cevap: 3 aşamada

HADİ JOKER KODU

23 Aralık Hadi Joker kodu: Telefonunuza yaani uygulaması indirdiğinizde jokerinizi alabileceksiniz.

HADİ İPUCU SORUSU: ARAMA MOTORU HAKKINDA

Standart bir arama motoru temel olarak 3 aşamada çalışır:

Web robotu, arama motoru için web sayfalarını bulur, tarar ve içerikleri ile birlikte arama motorunun dizinine yani veri tabanına kayıt eder.

Arama motoru kullanıcısı, arama motorunun kullanıcı ara yüzünde (Örneğin: https://www.google.com.tr/) ihtiyaç duyduğu şeyle ilgili anahtar kelime girerek arama yapar.

Arama motoru, kullanıcının aradığı anahtar kelime ile ilgili olan web sayfalarını filtreler, sıralama faktörlerine en uygun olan sayfa en üstte yer alacak şekilde sıralar. Bir internet kullanıcısının ihtiyaç duyduğu herhangi bir şeyi içeren tüm web sayfalarını kendi imkanları ile bulması neredeyse imkansızdır. Eğer bulabilse bile hangisinin en iyi olduğuna karar vermek için hepsini tek tek değerlendirmesi mümkün olmayacaktır. Bu yüzden arama motorları tüm bu işlemleri şaşırtıcı hızlarda ve doğrulukta yapmaktadır. İnternet kullanıcılarının tek yapması gereken arama motoruna aradıkları şeylerle ilgili anahtar kelimeler yani tüyolar vererek arama yapmaktır.