Araştırmacılar 'koronada iyi haber' diyerek duyurdu. Virüsün nerede az bulaşacağını açıkladılar

Araştırmacılar 'koronada iyi haber' diyerek duyurdu. Virüsün nerede az bulaşacağını açıkladılar
İngiltere’de Sheffield Hallam Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmada, spor salonlarında korona virüse yakalanma ihtimalinin düşük olduğu aktarıldı.

Korona virüs salgının Avrupa’da ve dünyada korkutan boyutlara ulaşmasının ardından, vatandaşlar da virüsü kapmamak için her yolu deniyor. Uzmanlar, korona virüse karşı vücut sağlığının önemine değinirken, salgının yükseldiği dönemlerde kapalı kalan spor salonları ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yayınlandı.

NTV’de yer alan habere göre Sheffield Hallam Üniversitesi’nden araştırmacılar, Eylül ayından bu yana 14 Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen 62 milyondan fazla spor salonu faaliyetine ilişkin verileri analiz etti.

HER TÜRLÜ ÖNLEMİN ALINMASI GEREKİYOR

Sonuçlarda, gerekli hijyen ve sosyal mesafe önlemleri alındığında korona virüsün bulaşma riskinin son derece düşük olduğu görüldü. Araştırmacılar, her 100 bin ziyaret başına ortalama 0,78 vaka görüldüğünü ve bunun neredeyse yok denecek kadar düşük bir riski işaret ettiğini söyledi.

Çalışmada, market alışverişi yapmanın, dışarıda yemek yemenin ya da kalabalık bir caddede yürümenin spor salonunda egzersiz yapmaktan daha fazla risk taşıdığına dikkat çekildi. 

Kar amacı gütmeyen EuroActive adlı spor derneği  tarafından desteklenen çalışmanın baş araştırmacısı Profesör Rob Copeland, “Araştırmamızın sonuçları, Avrupa’da bulunan spor salonlarının egzersiz yapmak için oldukça güvenli yerler olduğunu gösteriyor” dedi.

Öte yandan, İngiltere’de ayın başında uygulanmaya başlayan 3 kademeli önlemler kapsamında, çok yüksek risk içeren bölgelerdeki tüm spor salonlarının kapatılmasını şart koşuluyor.