Devlet yurdunda çocuklarımıza taciz

Devlet yurdunda çocuklarımıza taciz
Devlet yurdunda çocuklarımıza taciz

Aydın Nazilli’deki bir yetiştirme yurdunda 2 kız çocuğu jandarmaya baş vurarak tacize uğradıklarını iddia etti. Bakanlık a

Aydın Nazilli’deki bir yetiştirme yurdunda 2 kız çocuğu jandarmaya baş vurarak tacize uğradıklarını iddia etti. Bakanlık araştırma başlattığını açıkladı. 10 kişi gözaltına alındı.

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 2012’de toplam 12 bin 474 çocuğun kaybolduğunu açıklamıştı. Ancak Kaçakçılık İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı sadece bu yılın Ağustos ayında 4 bin 20 çocuğun kaybolduğunu açıklayarak bakanı adeta yalanlamıştı.

 


Yeniçağ araştırdı
Yeniçağ yaptığı bir araştırmada Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki çocukların kaçının kurumdan kaçtığı veya kaybolduğu, 3 bin 742 çocuğun akibetinin bilinmediğini manşetinden duyurmuştu. Gazetenizin bu araştırması  Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nce karşılık bulamamış ve tüm sorular yanıtsız kalmıştı. Yeniçağ’ın bu iddiası ve Türkiye’nin yüzünü kızartan olaylardan biri önceki gün Aydın’ın Nazilli ilçesinde ortaya çıktı. 
İçler acısı olay Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Yetiştirme yurdunda kalan iki kızın, yurda girmeden önce cinsel istismara uğradıklarını belirtip şikayette bulunması üzerine jandarmanın başlattığı operasyon kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. Kaçan 1 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada: “Söz konusu operasyon, bakanlığımız tarafından başlatılmıştır. İstismara uğrayan kız çocuklarının kuruma geldikten sonra alınan beyanları doğrultusunda, kendilerini istismar eden kişilerle ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’na farklı tarihlerde kurumca suç duyurusunda bulunulmuş ve müteakiben teknik takip başlatılmıştır” denildi.