Arı sütüne ilgi arttı

Arı sütüne ilgi arttı
Ordu’da hem fiyat yüksekliği hem de sağlanan teşvikler sonrası arı sütüne ilgi arttı.

Arı sütüne ilgi arttı

Yılmaz, Ordu Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi ile Altınordu ilçesinde arı sütü üreten çiftçileri ziyaret etti.

PROJELER HAYATA GEÇTİ
Arıcılardan bilgi alan Yılmaz, AA muhabirine, kent genelinde arı sütü üretiminin artırılmasını teşvik etmek amacıyla bakanlık, büyükşehir belediyesi ve DOKAP''tan sağlanan kaynaklarla projeler hayata geçirdiklerini belirtti.


Projeler kapsamında bu işi yapmak isteyenlere eğitim verildiğini ifade eden Yılmaz, ayrıca arı sütü üretiminde kullanılan malzemelerin dağıtımını yaptıklarını dile getirdi.
Yılmaz, ilerleyen günlerde uygulanacak yeni projelerle arı sütü üreten çiftçilerin sayısını daha da artırmak istediklerini, böylece arıcılık sektörünün Ordu ekonomisine katkısının da artacağını ifade etti.

“10 KİLOYA YAKIN ARI SÜTÜ ELDE ETTİLER”
Yılmaz, "Bu işi yapabilecek kadınlara da belli kurslardan geçtikten sonra 30''ar adet kovanda arı sütü üretimi yapabilecekleri malzemeleri vermiştik. Malzeme verdiğimiz kadın arıcılarımızdan 30 kovandan yaklaşık 10 kilograma yakın arı sütü elde edenler oldu." diye konuştu.

Arı sütünün çok kıymetli bir ürün olduğunu belirten Yılmaz, "Durumuna göre arı sütünün kilogramı 3 ile 5 bin lira arasında alıcı bulabilmektedir. Arı sütü üretimi, hem getirisi fazla olduğu için hem de teşviklerle birlikte her geçen gün artmaktadır." dedi. Yılmaz, şu ana kadar 140 kişiye bu alanda eğitim verdiklerini dile getirdi.


“12-13 TONLARA KADAR DÜŞTÜ”
Ordu Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi de arı sütü üretimin artmasının sevindirici olduğunu, arı sütlerini satın olarak üreticilere destek olduklarını söyledi.
Arı sütleri pazarlandıktan sonra hem üreticilerin hem de Birliğin rahatladığını belirten Çiftçi, "Son yıllarda ciddi anlamda arı sütü üretiminde yoğunlaştık. Arı sütü üretiminin artmasıyla ithalatımız da azaldı. Ülke olarak 3 yıl önce 20 ton arı sütü ithal ederken bu rakam 12-13 tonlara kadar düştü." ifadelerini kullandı.

“TANIDIK ARICILARDAN TEMİN ETSİNLER”
Çiftçi, tüketicilere güvenilir yerlerden arı sütü almaları uyarısında bulunarak, "Herkes tanıdığı arıcılardan bu sütü temin etsin. Bildik yerlerden ve birliklerden arı sütü alırlarsa bunu gönül rahatlığıyla tüketebilirler."
dedi.