Arınç'a tepki dinmiyor! Şamil Tayyar yargıyı göreve çağırdı

Arınç'a tepki dinmiyor! Şamil Tayyar yargıyı göreve çağırdı
Bülent Arınç'ın kamudan KHK ile uzaklaştırılan FETÖ üyelerini savunmasına tepki yağıyor. AKP eski Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, eski ‘dava arkadaşı’ Arınç’ın sözleri nedeniyle yargıyı göreve çağırdı.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

AKP eski Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın FETÖ'yü aklamaya çalıştığını belirterek yargıyı göreve çağırdı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Arınç'ın FETÖ'yü aklama çabası içerisinde olduğunu yazan Tayyar, "Arınç... FETÖ’yü aklama çabası, artık parti içi sorun değil yargının konusudur. Savcıları göreve çağırıyorum." dedi.

"ASKER VE POLİS YAVRULARINA DA AĞLADIN MI?"

Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Bülent Arınç'ın açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

Twitter'dan yaptığı paylaşımda Arınç'ın FETÖ açıklamalarını sert sözlerle eleştiren Enginyurt, "Benzinlikte pompa tutana,evine temizliğe gelene ağlayan Bülent Arınç! Fetöcülerin attığı bombalarla yanan Vatan Evlatlarına,çalınan sorularla geleceği yokolan çocuklara,İstikbali kararan Asker ve polis yavrularına da ağladın mı? Sen sadece Fetöye ağlarsın değil mi?Yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU DA ARINÇ'A GÖNDERMEDE BULUNMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arınç'ın tepki çeken açıklamalarının ardından Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na ziyarette bulundu. Komisyon'dan övgü dolu ifadelerle söz eden Soylu, "Hukukun üstünlüğüne riayet ederek, titiz ve başarılı çalışmalara imza atan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nu ziyaret ettik. Sayın Başkanın nezdinde tüm çalışanlara gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç, Kemal Öztürk'e verdiği röportajda, KHK'nın bir facia olduğunu belirterek, "Bunu 7-8 televizyon kanalında dile getirdim. En son dikkat çekmek için biz bir maaş alacaksak bunun yarısını KHK mağdurlarına vereceğim demiştim. KHK mağdurlarını gördükçe perişan oluyorum, acı duyuyorum. Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Kırıkkale’den yumurta getirip kapı kapı dolaştıran bir genel müdür yardımcısı gördükçe ben felaket görüyorum. Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğümde acı duyuyorum." demişti.

İlgili Haberler