CHP'li eski başkan Artı 1 TV için 40 milyon TL tartışmasında isim verdi

CHP'li eski başkan Artı 1 TV için 40 milyon TL tartışmasında isim verdi
Artı1 TV'nin kurulması için toplanan 40 milyon TL için yeni bir iddia ortaya atıldı. Dönemin Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yaşananlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erzen, kanalın kurulduğu dönemde Erdoğan Toprak'a para verdiğini söyledi.

Artı 1 televizyonunun kurulmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Kanalın kurulması için toplanan 40 milyon TL’nin, CHP''li bir yönetici tarafından buharlaştırıldığını iddia eden Can Ataklı’nın ardından dönemin Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de tartışmaya dahil oldu ve o paraların Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından toplandığını açıkladı.

‘KANALIN BAŞINA DA UĞUR DÜNDAR GELECEK’ DENİLDİ
Sabah gazetesine konuşan CHP''li eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, sürecin Gezi''den sonra başladığını anlattı.

Buna göre Halk TV''nin yanında yeni kanal için düğmeye basıldı. Bir otelde toplantı yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan Toprak''a düşüncesini sorduğunda Toprak, "10 belediye 300 bin dolar verirse yeterli destek sağlanmış olur'' yanıtını verdi. Böylece para toplamaya başladılar.

‘TOPRAK''A PARAYI ELDEN VERDİM’
Dönemin CHP''li Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de Toprak''ın kendisinden televizyon kanalı kurulmak için para istediğini söyledi. Toprak''ın Levent''teki ofisine gittiğini belirten Erzen, "Param yoktu, oğlumun düğünündeki altınlarını kuruş kuruş hesap ederek, bir kâğıda yazarak Erdoğan Toprak''a bürosunda verdim ve para yetmedi. Üzerine 48 milyar verdim" dedi.

‘KANAL BATTI PARA BUHAR OLDU’
CHP''li başkanların çoğu, genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak''ın Levent''teki ofisinde paraları ödedi. İddiaya göre kanal, ABD''de kara para aklamasıyla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz''ın parasıyla kuruldu. Toplanan 40 milyon lira ise hiçbir zaman kanala gitmedi.

ERDOĞAN TOPRAK, ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARINI SUÇLADI
Kanal battı, 40 milyon lira ise sırra kadem bastı. Partililer kayıp paranın peşine düşerken Toprak, olayı yalanladı, "Tüm iddialar, aday olamayan bazı kişilerin intikam çabalarının sonucu" diyerek eski belediye başkanlarını suçladı.

CAN ATAKLI SÖYLEMİŞTİ
Can Ataklı, YouTube kanalında paylaştığı videoda “Artı 1 TV kurulduğu zamanla ilgili çok şaibe var. CHP''den toplanan bir 40 milyon lira var. Kayıp. Önemli bir CHP''linin ''tamam, ben hallediyorum'' diyerek onun önemli bir bölümünü yok ettiğini, gerisiyle de bir bina yaptığını söylerler” diyerek büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

 

 

İlgili Haberler