ASDEP nedir, kimler başvurabilir?

ASDEP nedir, kimler başvurabilir?
Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıkladığı ASDEP personel alımının detayları merak konusu oldu. İlk etapta bin personelin alınacağı ASDEP nedir, kimler başvurabilir? İşte ASDEP ile ilgili detaylar ve başvuru şartları...

Desteğe ihtiyacı olan kişiler ve ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ASDEP projesi için personel alımına yönelik yeni ilanlar için adayların bekleyişi sürüyor. En son bin personelin daha Bakanlık bünyesine katılacağı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanmıştı. Peki, ASDEP bin personel alımı başvuru şartları nedir? ASDEP nedir, kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar...

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır.

Kamuya ASDEP personeli alımı yapılacak | Başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak?

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan son dakika personel alımı açıklaması yapıldı.. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "1000 ASDEP personeli alımı için ilanımız bu hafta yayınlanacak ve gelecek haftaya başvurularımızı almaya başlayacağız. Ayrıca 2313 sözleşmeli, 322 kadrolu personel alımımız ÖSYM tarafından duyurulacak ve başvurular da alınmaya başlanacak." açıklamasını yaptı. Alımlarla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek. Sabah memurlar daha önce engelliler için atama yapılacağını ilk kez duyurmuştu.

ASDEP nedir?

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir Programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın sağladığı sosyal yardımların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı yerinde, etkin bir şekilde denetlenebilecektir.

fg-012.jpg

ASDEP başvuru şartları nelerdir?

Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun adaylar arasından geçerli KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan alanlardan, başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde, her bir İl için alınacak ASDEP görevlisi sayısının 5 (beş) katı aday içerisinden İl Müdürlüklerince yapılan değerlendirme sonucunda istihdam edilmiştir.