Aşı imkanı olunca vatandaş aşıya akın etti

Aşı imkanı olunca vatandaş aşıya akın etti
SGK kayıtlı tüm çalışanlar ile 40 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı hakkının tanınmasıyla beraber vatandaşlar hastanelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Diğer taraftan aşı randevusu almak için MHRS’de meydana gelen yoğunluk nedeniyle de sistem çöktü.

Aşı imkanı olunca vatandaş aşıya akın etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SGK kayıtlı tüm çalışanlar ile 40 yaş ve üzeri olanların korona virüs aşısı sıralarının geldiğini açıkladı.

Açıklamanın ardından aşı randevusu alanlar İstanbul''da hastanelere gitmeye başladı. Bayrampaşa Devlet Hastanesi''ne gelenler, bahçede uzun kuyruklar oluşturdu. Sırası gelenler içeriye alınarak, aşıları yapıldı.

"AŞI OLMAYA GELMİŞTİM, KALABALIĞA GİRMEK İSTEMEDİM"
Kalabalık nedeniyle aşı yaptırmaktan vazgeçen Suat Aksoy, "Aşı olmadım. Aşı olmaya gelmiştim, bu kalabalığa girmek istemedim. Çok talep var, yoğunluk var. Biraz zaman geçsin, müsait bir zamanda gelip aşı olacağım" diye konuştu.


ESENYURT''TA DA YOĞUNLUK OLUŞTU
Esenyurt''ta, aşı olmak için randevu alanlar Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi bahçesinde kuyruk oluşturdu. Sırası gelenler, aşılarını oldu.

SANCAKTEPE’DE DE YOĞUNLUK VARDI
Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi''ne bağlı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi''nde aşı olmak için gelenler yoğunluk oluşturdu. Sabah saatlerinden itibaren hastanede başlayan aşıya talep yoğunluğu gün boyu devam etti. Aşılananlar, aşı polikliniklerin çevresinde olası bir yan etkiye karşı bir süre gözlem altında tutuldu.

BAŞHEKİM YARDIMCISI SÖYLEMEZ: SON ZAMANLARIN EN YOĞUN AŞILAMA GÜNÜ BUGÜN
Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Sadettin Söylemez, "Normalleşmeyle birlikte hızlı bir şekilde yeni yaş grupları ve meslek grupları tanımlanmaya başladı. Son günlerde taleplerde artış yaşandı. Biz de bu artan taleplere karşı hızlı bir şekilde kapasitemizi arttırmaya gittik. Hatta son günlerin en yoğun gününü bugün yaşıyoruz. Kısıtlama gününe denk gelmesine rağmen gün sonu itibariyle de yaklaşık 4 bin 100 vatandaşımızı sadece bizim hastanemizde aşılayacağımızı öngörüyoruz" dedi.

ŞANLIURFA’DA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Şanlıurfa''da, 40 yaş grubuna da aşı uygulamasının başlamasıyla birlikte hastane önünde uzun kuyruk oluştu. Kentte şu ana kadar 52 bin kişinin aşılandığı bildirildi.

Kentte sabahın erken saatlerinde 40 yaş ve üzeri birçok kişi, aşı olmak için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Covid-19 aşılama birimi önünde uzun kuyruk oluşturdu. Uzman Doktor Ahmet Kaya, kentte şu ana kadar 52 bin vatandaşın aşılandığını söyledi. Vatandaşları salgına karşı aşılarını yaptırmaya davet eden Kaya, "Sağlık Bakanlığımızın talimatıyla 40 yaş üstü bütün vatandaşlarımızı aşılanmaya başlandı. Kronik hastalığı olan 40 yaş üstü vatandaşlarımızı aşılamaya bekliyoruz. Elimizde yeterince aşı var. Bu hastalık sadece aşılamayla kurtulabileceğimiz bir hastalık. Aşılama başlandığı ilk günden bu yana 52 bin kişiye aşı yaptık" dedi.