Aşık Veysel'in eserini Macarca yorumlanacak

Aşık Veysel'in eserini Macarca yorumlanacak
Macar Folk Grubu Kerekes Band, halk ozanı Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" eserini Macarcaya çevirerek yeni albümlerine aldı.

AA

Grubun 1995''te Eger''de kurulduğunu dile getiren topluluğun solisti Zsombor Feher, "Macar halk müziğine aşık olduğumuzda liseli gençlerdik. Ondan önce daha çok rock müzik dinlerdik. 5-6 saat çalabileceğimiz ve halk müziği eşliğinde dans edebileceğimiz bir müzik kulübü (dans evi) kurmaya karar verdik. Bu arada okul dışında, halk müziği derlemek için köylere gittik, eski ustalarla tanıştık ve köylü müziğini ve onunla gelen yaşam biçimini elimizden geldiğince tanımak istedik." dedi.

Zsombor Feher, son albümde yer verdikleri Türkçe şarkılara ilişkin şu bilgileri verdi: "Su temalı albümümüzde, Macaristan''daki Gül Baba Türbesi''nde ve Dubai Dünya Fuarı dahil birçok kez seslendirdiğimiz ''Yekte'' yer alıyor. Bu şarkıyla 10 yıl önce tanıştık ve grup olarak çok sevdik, tur otobüsünde çok dinledik. Aslında 1970''lerin saykodelik rock müziğini çok seviyoruz. O yüzden o dönem beste yapan birçok Türk sanatçıyı dinledik: Barış Manço, Moğollar, Zafer Dilek, Erkin Koray... En yenilerden ise Altın Gün, Satellites, Derya Yıldırım favorilerimiz arasında. Geçenlerde Türk halk ozanı Aşık Veysel''in ''Uzun İnce Bir Yoldayım'' şarkısını, konuk bir şarkıcıyla, Macarca çevirisiyle kaydettik. İnsanı hemen yakalayan çok duygusal, güzel bir şarkı."