Aşırı soldan Kadıköy'de Suriyeli eylemi

Aşırı soldan Kadıköy'de Suriyeli eylemi
İstanbul'daki aşırı sol gruplar, Kadıköy'de Suriyelilere destek olmak için sokağa çıktı. İstanbul'da kaydı olmayan Suriyelilerin, kayıtlarının bulunduğu ile gönderilmesini protesto için toplanan gruplar "Birlikte yaşamak istiyoruz" sloganları attı.

İstanbul Kadıköy'de Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi adı altında bir araya gelen bir grup, İstanbul'da kaydı olmayan Suriyelilerin kayıtlarının bulunduğu ile gönderilmesini protesto etmek için Süreyya Operası önünde toplandı.

İstanbul Valiliği'nin başka illerde kayıtlı olan Suriyeli sığınmacıların 20 Ağustos'a kadar geri dönmesi şartını kınayan basın açıklamasında "Sınırdışılara son; birlikte yaşamak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. Özgül Saki'nin okuduğu basın açıklaması sırasında "Sınır dışıları derhal durdurun!" ve "Komşuma dokunma, kardeşime dokunma" sloganları atıldı.

Kalabalıkta Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP) ve Mücadele Birliği temsilcilerinin olduğu gözlemlenirken, basın açıklamasında Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce pankartlarda "Sınırları açın!" "Mültecilerin haklarının ihlâlini durdurun!" ve "Irkçılığa hayır!" mesajları görülüyordu.